Fata peste care s-a prăbușit peretele internatului din Odorheiu Secuiesc a murit. Este a doua victimă

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
Sursa foto: Departamentul pentru Situații de Urgență

UPDATE: Fata care a fost transportată la spital în stare gravă după prăbușirea peretului internatului din Odorheiu Secuiesc a murit marți, 9 ianuarie. „Astăzi, în jurul orei 15:30, eleva internată la Secţia ATI Copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a încetat din viaţă. Medicii din Târgu Mureş au făcut tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a o salva”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu Mureş, Mariana Negoiţă.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

În seara de 18 decembrie, un perete al internatului care aparține de Liceul „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit peste un băiat și trei fete, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani. Fetele au fost scoase în viață la scurt timp după accident, însă băiatul a fost găsit, fără viață, după două ore și jumătate de căutări.

Una dintre fete este în stare gravă, cu fractură de coloană vertebrală, și a fost transportată la spitalul din Târgu Mureș, intubată. Celelalte două fete au diverse traumatisme, dar sunt conștiente. Ceilalți elevi ai internatului au fost preluați de familii sau au fost cazați la un internat din apropierea liceului.

Purtărorul de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc, Zörgő Noémi a declarat la Antena 3 că în internat sunt cazați 97 de copii, dar majoritatea erau în oraș la ora producerii accidentului. Fetele accidentate se aflau la primul etaj, iar băiatul care și-a pierdut viața, la subsol.

Inspectorul școlar general adjunct Cristinel Glodeanu a declarat, la Digi 24, că, deși s-au făcut controale în clădirea respectivă, nu au fost sesizate probleme, iar imobilul avea toate avizele de funcționare. Totuși, clădirea nu a fost expertizată în ceea ce privește riscul seismic. Conform unor informații apărute în presă, elevii din internat ar fi observat în ultimele zile crăpături pe pereți, apărute odată cu săparea unui șant lângă imobil. În curtea internatului, s-au făcut în ultimele zile o serie de lucrări de modernizare.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa