Pentru părinții cu chef de… ghemotoceală. Proiectul ”Eu, părinte ghemotoc”

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Pentru viitoarele mămici propunem două programe.

Primii trei pași în relația cu bebelușul tău, un atelier format din trei module: Dialoguri în burtică, Relația de atașament – viitorul emoțional al bebelușului tău și Mami, mă înțelegi? Empatia și relaționarea;

– Programul de pregătire emoțională pentru naștere: Vine, vine ghemotocul, format din cinci ședințe.

În cadrul primului program, viitoarele mămici învață cum să relaționeze cu bebe și cum să-i stimuleze dezvoltarea încă din timpul sarcinii. Sunt ateliere practice cu multe exerciții pe care le pot face și acasă. În plus, viitoarele mame află mai multe despre ce simt bebelușii în burtică, despre cum pot descifra semnalele trimise de ei și despre cum pot începe să pună baza atașamentului. După primele ateliere în care am purtat dialoguri cu bebelușii, le-am cântat și le-am spus povești, nu mare ne-a fost mirarea când ei și-au făcut simțită prezența și chiar ne-au răspuns, mișcându-se în burtică!

Al doilea program se adresează femeilor gravide începând cu săptămâna 30 și urmărește crearea unui parteneriat mămică-bebe în vederea nașterii care va avea loc în curând, scăderea intensității temerilor și creșterea încrederii!

 

Aveți și un atelier pentru părinți. Ce sperați să schimbe acest atelier în felul cum comunică părinții cu copiii mici?

 

Programul pentru părinți se numește „Tu și copilul tău: trei plase de siguranță pentru relația voastră” și cuprinde la rândul lui trei module:

Atașamentul, Jocul și Disciplina.

Având în vedere că atelierele se adresează părinților ai căror copii nu au depășit vârsta de 2 ani, principalul nostru scop este să-i încurajăm să comunice, mai ales emoțional, încă de la naștere și să-i învățăm cum să transmită dragostea lor, astfel încât bebelușul să dezvolte un atașament de tip securizant. Există o opinie destul de generalizată legată de faptul că bebelușii nu înțeleg multe. La nivel rațional, poate că așa este, dar la nivel emoțional, aceștia rezonează la ceea ce îi transmit părinții. Mai târziu, când bebe deja începe să vorbească este foarte important și cum formulăm mesajele, deoarece acestea pot induce anumite „porunci” de genul: „Să plângi nu este bine”. Bebelușii nu știu să-și gestioneze stările emoționale care sunt de multe ori foarte intense, iar pentru a le gestiona își urmăresc cu atenție părinții și învață de la ei. Astfel, tot noi suntem cei care trebuie să-i învățăm despre lumea emoțiilor, cu empatie și multă acceptare necondiționată.

 

Înțeleg că nu vom primi, venind la atelierele voastre, un fel de rețetar al unui bun părinte, ci că vom descoperi, fiecare în el însuși, resursele care îl pot ajuta și piedicile pe care trebuie să le ocolească pentru a avea o relație armonioasă cu propriul copil. 

 

Modulele aduc o claritate legată de tendințele în parenting și disciplină, din care părinții extrag ceea ce li se potrivește. Astfel, noi încercăm să le prezentăm cât mai multe metode, tocmai pentru a alege în cunoștință de cauza și raportat la modul lor de a fi. De exemplu, dacă nu sunt o persoană foarte jucăușă, este posibil să îmi fie dificil să adopt parentajul prin joc. Părintele trebuie să își îndeplinească „jobul” cu bucurie și entuziasm, nu să își creeze și mai multe piedici în această sarcină atât de dificilă.

 

Cum putem ajunge la voi?

Vă așteptăm cu mare drag să vizitați blogul Eu, părinte ghemotoc și pagina noastră de Facebook. Acolo putem schimba impresii, experiențe și veți afla și informații despre atelierele noastre sau alte lucruri pe care le avem de împărtășit. Iar sâmbăta aceasta, pe 20 aprilie, de la ora 10.00, vă așteptăm să ne cunoaștem, să vorbim, să socializăm, să schimbăm impresii și să ghemotocim împreună despre… ce înseamnă să fii părinte ghemotoc, în cadrul primului nostru eveniment, Ghemotoceală cu tâlc! Intrarea este liberă, așa că vă așteptăm cu drag, însă avem rugămintea să vă anunțați participarea la adresa noastră de email, [email protected].

 

Ne vedem acolo!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa