Patru ani de închisoare pentru îngrijitoarea care a bătut un copil la creșă până i-a rupt un picior

Theodora Fintescu, redactor
scris pe

Romina Rotariu, îngrijitoarea din Timișoara care a bătut un copil care frecventa creșa familiei, a fost condamnată de magistrații de la Judecătoria Timișoara la 4 ani și 4 luni de închisoare, cu executare, și plata unor despăgubiri în valoare de 100.000 de euro.

Îngrijitoarea, care are 33 de ani, a fost acuzată de purtare abuzivă, loviri și alte violențe. Conform deciziei instanței, ea nu mai are dreptul să lucreze ca educator/ îngrijitor sau să aibă alte activități care implică supravegherea copiilor pentru o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei. Decizia instanţei nu este una definitivă, ea putând fi contestată în termen de 10 zile la instanţa superioară.

Trei săptămâni de spitalizare și psihoterapie

În iunie 2018, Romina Rotariu, angajată ca îngrijitoare la creșa înființată de familia ei (tatăl ei este fotbalistul Iosif Rotariu), a lovit în mod repetat un copil de doi ani care frecventa creșa, până i-a rupt un picior. Copilul a avut nevoie de trei săptămâni de spitalizare, în

Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Pe lângă fractura de la picior, copilul a suferit și un șoc emoțional puternic, motiv pentru care părinții au cerut daune morale de 500.000 de euro.

„Dacă aș vedea-o acum, nu cred ca aș apuca să-i spun ceva. Nu știu câtă putere mai am să o văd, să stea în fața mea și să o întreb de ce. Din punct de vedere fizic, acum copilul e bine. Psihic, el a fost afectat și este în continuare afectat. Facem terapie la psiholog și suntem în proces de acomodare, dar nu în colectivitate, ci acomodare față de alte persoane decât cele pe care el le știa”, s spus Roxana Petcu, mama copilului.

Tatăl copilului: ”Cu ce ți-a greșit?”

Agresiunea a fost confirmată și de imaginile surprinse de camerele de supraveghere, unde se vede cum Romina Rotariu lovește copilul în mod repetat, sub privirile celorlalți copii din creșă.

„M-am oprit și m-am uitat la următorul film, că nu am putut să mă uit la tot deodată. O stare de… ce să vă mai spun… și un pic de ură… dar îmi vine întrebarea: de ce i-ai făcut chiar lui asta, cu ce ți-a greșit? Să-l bați în repetate rânduri?”, a spus Valentin Petcu, tatăl băiatului, citat de opiniatimisoarei.ro.

Îngrijitoarea dă vina pe diabet

Tatăl copilului a mai spus că agresiunea asupra copilului nu a fost una singulară și că micuțul a fost bătut și în alte zile. ”Nu aş vrea să dau ochii cu ea, nu pot să o văd. Când o văd pe ea, văd imaginile cum dădea cu el de… A mai avut vânătăi, am întrebat de ce, mi s-a explicat că s-a lovit la joacă, că nu ştie”, s spus bărbatul, citat de ziuadevest.ro.

În instanță, Romina Rotariu a declarat că purtarea ei a fost cauzată de o criză de hipoglicemie, ea fiind bolnavă de diabet, și că, din această cauză, nu își amintește ce s-a întâmplat în acea zi la creșă. ”Fata mea este bolnavă de diabet, avea hipoglicemie. Avea glicemia 50, a luat zahăr şi a făcut 500 glicemia. Practic era inconştientă. Ne pare rău că s-a întâmplat aşa ceva”, a declarat după incident Iosif Rotariu.

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa