Papa Francisc: „Oamenii care preferă să crească animale de companie și nu copii sunt egoiști”

Roxana Ioana Ancuța
scris pe
papa francisc
Pontiful încurajează adopția copiilor.

Papa Francisc a încins lumea internetului din cauza unei declarații făcute recent. Pontiful îi consideră egoiști pe cei care cresc animale de companie în loc să facă ori să adopte un copil.

Mulți internauți au criticat declarația Pontifului și au venit cu mii de argumente menite să atace și să demonteze vorbele acestuia.

Declarația Suveranului Pontif a avut loc în cadrul unei prelegeri susținute la Vatican despre ce înseamnă să fii părinte. Papa Francisc a deplâns faptul că, uneori, animalele de companie iau locul copiilor în familie și în societate, declarând că persoanele care aleg să facă asta manifestă un „anumit egoism”.

„Ne confruntăm, în ziua de azi, cu o formă de egoism”, s-a adresat acesta audienței.

„Vedem că anumiți oameni nu vor să aibă copii. Uneori, au un copil, și atât. Dar, în schimb, au câini și pisici care iau locul copiilor. Acest lucru poate stârni râsul, dar este o realitate. Practica este o negare a paternității și maternității care ne diminuează, ne ia din umanitate.”

Papa Francisc îi îndeamnă pe oameni să adopte copii

Papa Francisc a sugerat faptul că persoanele care nu pot avea copii din cauze biologice ar trebui să ia în considerare adopția. Pontiful îi îndeamnă pe oameni să nu le fie frică, să se gândească la această opțiune și să își asume calitatea de părinte. „Acest tip de alegere se numără printre cele mai înalte forme de iubire, de paternitate și maternitate. Câți copii din lume așteaptă să aibă cineva grijă de ei! Și câți soți doresc să devină tați și mame și nu reușesc din motive biologice; sau, chiar dacă au deja copii, doresc să împartă afecțiunea familiei cu cineva care nu are. Nu trebuie să ne fie teamă să alegem calea adopției”, a spus Suveranul Pontif.

În același timp, Papa Francisc și-a manifestat îngrijorarea vizavi de problema natalității care, în anumite țări, este în declin.

„Relațiile emoționale cu animalele de companie sunt superficiale”

Declarația de la Vatican nu este prima pe care Papa Francisc o face pe această temă. În 2014, în timpul unui discurs, Pontiful a spus că deținerea animalelor de companie pe post de copii reprezintă un fenomen de degradare culturală, iar relațiile emoționale cu animalele sunt superficiale în comparație cu natura complex pe care o presupune relația părinte-copil.

„A avea un copil este întotdeauna un risc, dar există mai mult risc în a nu avea un copil, în a nega paternitatea”, a spus el.

Papa Francisc crede că oamenii care preferă să crească animale de companie și nu copii sunt egoiști. Pontiful încurajează adopția copiilor.

Pontiful, în vârstă de 85 de ani, a fost fotografiat de-a lungul vremii mângâind câini, a permis ca un miel să fie drapat peste umeri în timpul ceremoniei sărbătorii de Bobotează din 2014, a mângâiat un tigru și un pui de panteră.  În vreme ce predecesorul său, Benedict al XVI-lea, era mare iubitor de pisici, nu se știe despre Papa Francisc că ar deține vreun animal de companie.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa