OraDeCreativitate.ro – un proiect educațional alternativ

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Samsung, împreună cu Starcom MediaVest Group și Fundația Friends For Friends, lansează proiectul educațional alternativ OraDeCreativitate.ro, un instrument util profesorilor, care îi poate ajuta în desfășurarea orelor din cadrul săptămânii „Școala Altfel”, dar și pentru a le dezvolta elevilor creativitatea, implicându-i în proiecte variate, inovatoare, pe parcursul anului școlar.

OraDeCreativitate.ro propune o abordare nouă, practică și orientată spre rezultate, pentru a transforma Săptămâna Altfel într-o Săptămână Creativă. Site-ul conține informații și instrumente utile ce pot fi combinate, modificate sau dezvoltate după nevoile fiecărei clase, de la I – IV, V – VIII, IX – XII cât și pe teme (mediu / artă și cultură / știință).

„Odată cu introducerea și construirea pe piața locală a unei noi categorii de produse Galaxy Note, am lansat și platforma Manifest de Creativitate care, în cei trei ani de existență, a fost extinsă și, totodată, îmbrățișată de consumatori. Dacă în primul an i-am inspirat pe consumatori să se exprime creativ cu ajutorul Galaxy Note, anul acesta am facut un pas mai departe și am creat un spațiu folosind ideile lor creative – Notelier, în cadrul Cărturești. Ne bucurăm că această platformă a inspirat inițiativa OraDeCreativitate.ro”, a spus Mihaela Stănoiu, Head of Corporate Marketing în cadrul Samsung Electronics România.

„Creativitatea trebuie încurajată la orice vârstă, atunci când vorbim de copii și de dezvoltarea acestora, dar și când vorbim de adulții care îi formează. De aceea, prin proiectul OraDeCreativitate.ro ne dorim să le oferim cadrelor didactice un instrument util și practic pentru a stimula creativitatea copiilor. Proiectul își propune acum să aibă un rol important în promovarea activităților creative din școli, prin oferirea de resurse, studii de caz și exerciții pe care profesorii le pot implementa la clase,” a declarat Sabina Știrb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager în cadrul Samsung Electronics România.

„Ne bucurăm tare mult să sprijinim inițiativele private care le oferă profesorilor resurse valoroase pentru educarea elevilor. Platforma OraDeCreativitate.ro va fi un sprijin real pentru profesori, ajutându-i să facă procesul educativ mai proaspăt, mai prietenos și mai eficient din punct de vedere al relației cu cei mici”, a declarat Elena Ștefan, Inspector Școlar pentru Educație Permanentă.

În timpul săptămânii „Școala Altfel”, a fost implementat și un program pilot de derulare a unor ore de creativitate în școli generale și licee. Cu ajutorul exercițiilor de pe site, peste 200 de elevi au lucrat în echipe împreună cu profesorii pentru a genera idei noi și îndrăznețe.

Pentru un orar complet de activități, profesorii pot urmări meniul portalului, atât pentru exerciții pe care să le insereze în programul lor zilnic, cât și pentru articole și resurse practice. Totodată, OraDeCreativitate.ro le oferă educatorilor o abordare integrată a procesului educațional, fiindu-le alături din faza de planificare a activităților până la evaluare.

OraDeCreativitate.ro este un proiect dezvoltat de Starcom MediaVest Group și Fundația Friends For Friends, cu sprijinul Samsung.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa