”Vaccinurile ucid!” vs ”Ba rujeola ucide!” sau Olivia Steer față în față cu medicul Mihai Craiu

Cristina Călin, redactor
scris pe
olivia steer

Studioul emisiunii ”Vorbește lumea” a devenit teritoriu de luptă pentru Olivia Steer și medicul pediatru Mihai Craiu, profesor la Universitatea de Medicină din București, iar vaccinurile au fost subiectul principal.

Fosta jurnalistă a adus în discuție întrebările care revin în mod constant în spațiul public atunci când se vorbește despre vaccinuri: care sunt efectele aluminiului conținut de vaccinuri, de ce pe prospect este menționat autismul ca efect advers, de ce sunt instanțe de judecată care le-au acordat despăgubiri părinților ai căror copii au murit în urma vaccinării.  „Dacă ești un părinte responsabil trebuie să primești la toate acesta un răspuns”, a spus Steer.

Medicul Mihai Craiu a reluat istoria de la care a pornit asocierea vaccinurilor cu autismul și anume un studiu publicat de doctorul Andrew Wakefield, care ulterior a fost demonstrat ca fiind o fraudă științifică pentru că a foslosit doar 12 subiecți, iar probele administrate au fost greșite. ”Săptămâna trecută a apărut articolul cu faimoasa cohortă daneză care urmărește dinamica a peste 6 milioane de copii pe durata întregii copilării și care dovedește indubitabil că vaccinurile nu dau autism”, a fost replicat doctorului Craiu legat de acest subiect.

Cât de rău face aluminiul din vaccinuri

Prezența aluminiului în vaccinuri, unul dintre cele mai frecvente motive invocate de cei care contestă imunizarea, a fost intens dezbătută. Dacă Olivia Steer susținea că produce daune neurologice, medicul Mihai Craiu a explicat că prin laptele matern intră în corpul unul bebeluș în primele 6 luni de viață mai mult aluminiu cât intră din toate vaccinurile din schema obligatorie. Din laptele matern intră 28 de micrograme, iar prin imunizare 4 micrograme. ”9 din 10 copii care nu sunt vaccinați se întâlnesc cu un copil bolnav și, de fapt nici nu trebuie să se întâlnească cu el pentru că virusul trăiește zeci de minute și ore pe suprafețe. Dacă eu îmi duc copiii la grădiniță după ce a venit copilul altcuiva care era bolnav pentru că așa a decis părintele lui că nu trebuie vaccinat este posibil ca 9 din cei 10 copii ai grupei să se îmbolnăvească. Rujeola este extrem de contagioasă. 3 viruși trebuie să intre în corpul nostru să se producă boala”, a explicat Mihai Craiu mecanismul de răspândire a rujeolei. Acesta este și motivul pentru care a făcut acest avertisment: la momentul actual, în România, să nu îți vaccinezi copiii împotriva rujelolei este sinonim cu a le lua dreptul la viață.

Olivia Steer: vaccinații antirujeolă îi omoară pe nevaccinați

Avertismentele medicului nu au convins-o pe Olivia Steer care a cerut dovezi clare care să ateste că vorbim despre un virus sălbatic, ci nu unul derivat din vaccinuri. Nici studiul făcut la clinica AKH din Viena una personalul de pe secția de boli contagioase s-a îmbolnăvit de rujeolă și li s-a studiat genotipul conchizându-se că a fost unul sălbatic nu a convins-o.

Mai mult, ea a spus că vaccinurile omoară oameni, făcând abstacție de cifra de 62 de morți menționată de medicul Craiu. Acesta a ținut să-i liniștească pe părinți explicându-le că ”toate vaccinurile recomandate în România au în spate cel puțin 10 ani de studii de siguranță. Există studii de siguranță și pentru toate scheme de vaccinare și asta o face Agenția Europeană a Medicamentului.” De aceea, recomandă ca, cel puțin pentru bolile care sunt mortale, să ne vaccinăm.

Atât Olivia Steer, cât și medicul Mihai Craiu au afirmat că vor să le fie bine copiilor. Fosta jurnalistă și-a declamat dreptul ei constituțional de a avea o opinie, care pentru pediatrul Craiu se traduce prin afirmații mincinoase.

Înregistrarea emisiunii o găsiți mai jos:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa