VIDEO EMOȚIONANT: O străină a adus doi copii ucrainieni la mama lor care lucrează în Italia

Ileana Mirescu
scris pe
Nataliya (în geacă de culoare galbenă) i-a adus până în Beregsurany, la granița dintre Ungaria și Ucraina, pe cei doi copii, un băiat și o fetiță, ai Annei. Sursa: The Guardian
Nataliya (în geacă de culoare galbenă) i-a adus până în Beregsurany, la granița dintre Ungaria și Ucraina, pe cei doi copii, un băiat și o fetiță, ai Annei. Sursa: The Guardian

Având doar un număr de telefon al unei femei pe care nu o întâlnise niciodată, Nataliya a trecut granița din Ucraina în Ungaria cu ceva foarte prețios: copiii unei străine. Tatăl lor a fost oprit la graniță și nu a putut să îi conducă.

Două femei originare din Ucraina au emoționat prin îmbrățișarea lor și gesturile făcute în momente delicate, potrivit publicației The Guardian. În timp ce aștepta pe partea ucrainiană a graniței dintre Ucraina și Ungaria, Nataliya Ableyeva a întâlnit un bărbat în vârstă de 38 de ani care locuiește în orașul ei natal, însoțit de copiii lui, o fetiță și un băiat.

„Te rog, du-i pe copii la mama lor”

Grănicerii au refuzat să lasă bărbatul să treacă granița, după ce guvernul din Ucraina a interzis bărbaților între 18 și 60 de ani să plece, cerându-le să lupte pentru țara lor.

„Tatăl mi-a încredințat copiii și pașapoartele lor și mi-a cerut să îi trec granița”, a povestit femeia în vârstă de 58 de ani. Bărbatul i-a dat numărul de telefon al soției sale, care lucrează în Italia. „Soția mea este în Italia, dar va veni în Ungaria, să-i aștepte. Te rog, du-i pe copii la ea!”, a fost rugămintea tatălui ucrainean.

Femeia și-a lăsat propriii copii în Ucraina, din cauza legii marțiale

Nataliya și-a lăsat în Ucraina cei doi copii. Fiul ei lucrează ca polițist, iar fiica ei ca asistentă medicală și nu au avut voie să părăsească țara din cauza noilor reguli impuse de guvern.

Ea a luat cei doi copii de mână și au trecut împreună granița. Pe partea din Ungaria a graniței, la Beregsurány, cei trei au așteptat aproape de un cort dedicat celor care treceau frontiera. Băiețelul plângea în momentul în care i-a sunat telefonul: era mama lui, care se afla aproape de ei.

Când femeia în vârstă de 33 de ani, Anna Semyuk, a ajuns, și-a îmbrățișat băiatul și a mers la fiica ei, care stătea epuizată într-o mașină înfășurată într-o pătură roz. Apoi, mama i-a mulțumit Nataliyei. Cele două femei au stat îmbrățișate minute bune și au început să plângă.

Întâlnirea mamei cu copiii săi și îmbrățișarea de mulțumire pentru femeia cu inima mare care i-a adus pe micuți în brațele ei, departe de ororile războiului, este emoționată. Momentul a fost surprins de jurnaliști și poate fi urmărit mai jos:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa