Comunicat de presă: O primăvară înfloritoare cu Asociația Da’DeCe!

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Primăvara aceasta, pe lângă copaci și plante, înflorim și noi și venim cu idei proaspete, potrivite cu anotimpul.

Așa că dăm cojocul jos și vă propunem câteva activități numai bune pentru dezmorțire: Muzeul vibrează, un frumos program de educație prin muzică și mișcare creativă, teatru pentru pitici cu Joc în verde, discuții despre poezie la atelierele de filosofie, pregătiri de Mărțisor, dar și pentru Școala Altfel. Vă așteptăm cu bucurie la toate!

Programe pentru familii:

Muzeul vibrează, programul adresat familiilor, dar și școlilor primare și grădinițelor, de la Muzeul George Enescu

Vă invităm în vibrantul spaţiu al Muzeului George Enescu la Muzeul vibrează, un program de educație prin muzică și mișcare creativă, conceput de echipa noastră în colaborare cu muzicieni și dansatori, adresat copiilor de la 2 la 10 ani. Activităţile propuse sunt adaptate de fiecare dată familiilor sau claselor de copii, dar și grupei de vârstă a participanților. Prin intermediul acestora, copiii se vor familiariza cu obiectele de patrimoniu expuse în cele trei săli ale muzeului ce amintesc de copilăria compozitorului. Prin intermediul muzicii şi mișcării creative vor afla despre viața şi opera acestuia, vor învăţa cum îşi pot face propriile lor instrumente muzicale sau ce fel de sunete scot acestea.

Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/muzeul-vibreaza/

Un nou Joc în verde!

Împreună cu prietenii de la ArtelierD anunțăm cu bucurie spectacolul de teatru pentru familii cu copii de 1-3 ani, Joc în verde, care se desfășoară în zilele de duminică, 21 februarie și 6 și 20 martie 2016, ora 18.00, la Centrul Educațional Prietenii Tăi, str. Intrarea Episcopul Radu nr.12.

Nu doar natura, ci și obiectele din grădină sunt pentru copil un prilej de descoperire a lumii: prin sunete, forme, culori. Cu cât sunt mai simple și mai naturale, cu atât lucrurile îndeamnă mai mult la joc și stimulează mai complex creativitatea, mai ales primăvara, când cerul și pământul vibrează, iar grădina înverzește. Cu gândul la înnoirea naturii și la jocul copiilor, s-a creat un Joc în verde.

Spectacolul este regizat de Daniela Mișcov, iar interpreta unică, prietena jucăușă a copiilor, este actrița Ana Maria Calița.

Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/joc-in-verde/

Noi ateliere de filosofie, începând din februarie în frumosul spațiu de la Seneca Anticafe

Vă așteptăm în lunile februarie și martie la o nouă temă a Atelierelor de filosofie pentru copii, numită Da’DeCe poezie? În cadrul acestui atelier vom încerca să descoperim de ce există poezie pe lume, cine o inventează și de ce. Dacă poezia folosește la ceva sau nu, vom răspunde prin discuții, printr-o mică dezbatere în jurul cărții Frederick, de Leo Lionni, unul dintre cei mai interesanți și cunoscuți autori de cărți pentru copii, citind și construind scurte poezii dadaiste sau cu rimă, vom încerca să descoperim poezia în propriile noastre vieți pornind de la un scurt colaj de muzică contemporană și, la partea practică a atelierului, vom realiza mici “cutiuțe de supraviețuire” în care vom pune lucruri fără de care nu putem trăi. Înrebarea-cheie a acestei teme este dacă, în definitiv, arta e bună de ceva? Vă așteptăm să aflăm răspunsuri diferite, să argumentăm și să ne punem chiar mai multe întrebări.

Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/atelierele-de-filosofie/

Ateliere de Mărțișor, pentru copii de la 4 la 10 ani

Ne pregătim de primăvară și de Mărțișor cu mai multe ateliere concepute special pentru această sărbătoare. Vă așteptăm la Seneca Anticafe, într-o lume din hârtie, simplă și totodată surprinzătoare, în care totul începe cu o poveste veche despre Baba Dochia și Mărțișor, continuă cu obiceiuri vechi sau noi și se termină cu un atelier de confecționat mărțișoare de tip broșă și felicitări de diverse forme și din diverse tipuri de hârtie: hârtie de origami, hârtie reciclată, ziare sau reviste combinate cu mici detalii realizate din material textil sau nasturi. Cu ajutorul educatorului, fiecare copil își va răsuci șnurul de mărțișor povestind împreună despre semnificația celor două culori: roșu și alb, iar la final mărțișoarele vor fi purtate sau dăruite alături de felicitări.

Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/ateliere-de-martisor-nou/

Programe pentru școli și grădinițe:

Școala Altfel în stilul Da’DeCe!

Pentru săptămâna 18-22 aprilie 2016, dedicată activităților extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului Școala Altfel, propus de Ministerul Educaţiei Naţionale, Asociaţia Da’DeCe propune grădiniţelor și școlilor (clasele primare) desfăşurarea unor programe de educaţie creativă la sediul acestora.

Scopul programelor este de a completa temele din curricula preşcolară și școlară cu subiecte care evidenţiază aspecte ale culturii înțeleasă de către copii ca mod de viață natural. Concepute şi susţinute de specialiştii în educaţie ai asociaţiei, aceste programe oferă copiilor ocazia să participe la o experienţă nouă de învăţare, în care impactul emoţional are un rol determinant pentru buna receptare a conţinutului teoretic.

Mai multe informații aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/scoala-altfel/

Povești din hârtie, atelierul de miercuri adresat claselor primare

Cum ar fi lumea fără hârtie? Cum ar fi viața ta fără obiectele tale din hârtie? Ce s-ar întâmpla cu poveștile? Sunt întrebări pe care ni le vom pune împreună la atelierul Povești din hârtie, în fiecare miercuri dimineața de la ora 10, la Seneca Anticafe, un loc frumos plin de povești, dar și de alte lucruri folositoare pe care vă invităm să le descoperim împreună. Povești din hârtie este un nou tip de atelier adresat claselor primare din București și împrejurimi și are ca temă hârtia și istoria ei, pe de o parte, și responsabilitatea noastră față de mediu pe de altă parte.

Atelierul va îmbina povestea cu bricolajul, copiii putând să asimileze multe informații interesante într-un mod ludic și creativ.

Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/povesti-din-hartie/

își propune dezvoltarea creativității și încurajarea curiozității naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură și civilizație prin diverse activități de improvizație artistică. Pentru oferta noastră completă de programe, vizitați-ne pe www.asociatiadadece.ro,

Deetalii:

https://www.facebook.com/asociatiadadece sau pe

https://asociatiadadece.wordpress.com/

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa