„O javră, un câine și un copil”, povestea scrisă în 1947 de Sidonia Drăgușanu, reeditată în 2019

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Povestea în versuri pentru copii „O javră, un câine și un copil”, de Sidonia Drăgușanu, apărută prima dată în 1947, a fost reeditată într-o formă grafică de excepție, fiind îmbogățită cu ilustrațiile Oanei Ispir.

Cartea este istoria în versuri a iubirii necondiționate pe care un câine i-o oferă stăpânului, indiferent de comportamentul acestuia. În oglindă, ea arată ipocrizia cucoanei Fifi, care se încăpățânează să vadă și în câine doar aspectul, așa cum vede în alți oameni doar haina. Morala, veche dar actuală, a poveștii Sidoniei Drăgușanu este că trebuie să iubim toți câinii chiar dacă nu sunt de rasă, pentru că inima lor bate la fel pentru noi, indiferent unde s-au născut și ce pete au pe blană.

„O javră, un câine și un copil” are parfumul unei epoci apuse, dar Oana Ispir a reușit să creeze prin desenele ei o legătură subtilă între epocă și personaje, dându-le totodată, prin culoare, o tușă proaspătă și atractivă pentru copiii de azi.

În plus, „deși e o poveste scrisă în urmă cu mai bine de 70 de ani, ea se dovedește mai actuală ca oricând”, spune Delia Pârvu, una dintre fondatoarele asociației de protecția animalelor Red Panda România, organizație care va beneficia de o parte din încasările obținute din vânzarea cărții.

La Bookfest veți putea găsi toate cărțile Sidoniei Drăgușanu, reeditate până acum: romanele „Într-o gară mică” și „Jurnalul Aurorei Serafim”, volumul de nuvele „Doamna cu ochelari negri”, cartea pentru copii „Moața, Creața și Grasu la bal” și, desigur, aveți ocazia să cumpărați cartea „O javră, un câine și un copil” înainte de a fi lansată oficial.

Lansarea oficială a cărții va avea loc duminică, 9 iunie, în cadrul unei petreceri pentru copii la spațiul „În picioarele goale”. Vor da viață personajelor cărții actorii trupei Improvisneyland, câinii de la Clubul câinilor utilitari le vor arăta copiilor ce pot face dacă sunt dresați, iar Red Panda România le va oferi ocazia celor prezenți să-i cunoască pe câțiva dintre cățeii ce pot fi adoptați. Pentru mai multe informații urmăriți pagina de Facebook a autoarei.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa