O fetiță s-a născut într-o tabără de refugiați din Suceava. Ștefan Mandachi ar vrea să o boteze

Cristina Călin, redactor
scris pe
stefan mandachi

În toată spaima generată de războiul din Ucraina, apar și vești bune. O micuță s-a născut într-una dintre taberele de refugiați din Suceava.

Ștefan Mandachi, omul de afaceri din nordul Moldovei, a anunțat pe contul său de Facebook, că una dintre tinerele care a reușit să fugă din Ucraina, a născut la ora 5.35.

Trebuia să ajungă în Polonia

Tatiana, de 17 ani, trebuia să ajungă în Polonia însă va trebui să rămână în România puțin mai mult decât își plănuise. Fiica ei s-a născut prin cezariană. I s-a rupt apa când se afla în hotelul lui Mandachi, iar una dintre voluntare a ajutat-o pe tot parcursul nașterii. Dora este și ea din Ucraina, dar trăiește de ceva timp la Suceava și acum își ajută conaționalii.

”Vă prezint omul zilei, voluntarul DORA. Ea a asistat, ajutat, susținut, sprijinit o tânăra refugiată, care era foarte panicată, fiind la prima naștere. I s-a rupt în “tabăra de refugiați” de la hotel. La ora 05:35 a auzit țipete în salonul mare, pe o saltea “naște, naște!”. A lăsat totul, a sunat ambulanța și a mers la spital de urgență. Dora a calmat-o și a intrat în sala de operații cu ea, a tradus în ucrainiană tot pentru ea. (Ea e tot din Ucraina, dar stabilită la Suceava).”

Ștefan Mandachi

Pentru tânăra mamă, faptul că a avut alături de ea pe cineva care a ajutat-o să se înțeleagă cu personalul medical, a fost extraordinar. Fetița s-a născut sănătoasă. A avut 2,700 kg și a primit nota 9 la naștere. Mama împreună cu bebelușa se află încă la maternitate, la Spitalul Județean din Suceava, unde vor mai sta câteva zile. Când va fi externată, Ștefan Mandachi îi va pune la dispoziție un loc unde să stea împreună cu fiica ei până la putea pleca spre Polonia. De asemenea, el a spus că ar fi încântat să o boteze pe micuță.

Alături de Tatiana mai sunt 6 femei, rude de-ale ei, însă nu și partenerul ei de viață. Ele au intrat în România pe la punctul de frontieră Porubne-Siret.

Cum poți ajuta și tu refugiații

În tabăra pentru refugiați organizată de Ștefan Mandachi în Suceava au mai fost și alte cazuri emoționante: o bătrână cu deficiențe de vedere care a trecut vama singură, un copil cu autism foarte afectat de zgomotul din jur, o fată surdo-mută care a fugit împreună cu cei doi hamsteri ai ei.

Pentru a-i ajuta pe toți acești oameni Ștefan Mandachi are nevoie și el de o mână de ajutor. Cei care doresc să sprijine persoanele refugiate din Ucraina pot dona către Asociația Umanitară ”Jeni Mandachi”, menționând obligatoriu ”UCRAINA” la plată, pentru ca banii să fie direcționați corect.

Conturile corecte sunt:

Dacă oferiți cazare, masă dar mai ales transport din Suceava în țară, puteți suna la +40 (742) 696 939. De asemenea, persoanele refugiate pot suna direct la numărul +40 (742) 696 939. Aici va răspunde o persoană care vorbește limba ucrainiană.

Alimente (neperisabile, necongelate) se pot trimite la Mandachi Hotel (str. Sofia Vicoveanca, 107, Suceava.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa