O femeie din Piatra Neamț a născut al șaselea copil când era la cumpărături. Susține că nu știa de sarcină

Cristina Călin, redactor
scris pe
femeie din Piatra Neaț
Mama și copilul au fost preluați de Ambulanță și duși la Spitalul Județean/ Shutterstock

O femeie, mamă a 5 copii, a născut pe 23 martie 2023 în toaleta unui magazin din orașul Piatra Neamț. O echipă medicală a fost chemată să îi dea primul ajutor, iar gravida le-a mărturisit că nici măcar nu știa că urmează să aducă pe lume un copil.

Joi, 23 martie, femeia de 40 de ani a intrat într-o pescărie din Piatra Neamț și a simțit că îi este rău așa că a intrat în toaleta magazinului. Pentru că trecea timpul și nu mai ieșea de acolo, proprietara magazinului și-a dat seama că se întâmplă ceva și a sunat la o cunoștință care lucra la Ambulanță. Aceasta, deși era în timpul liber, a venit imediat.

Până a ajuns prietenul proprietarei pescăriei femeie deja născuse în toaleta magazinului. Bărbatul a chemat un echipaj de Ambulanță cu incubator și medic și i-a acordat lehuzei primele îngrijiri până la sosirea acestuia.

„Cred că Dumnezeu a avut grijă de acest nou-născut, pentru că el s-a născut în prezentaţie pelvină şi a căzut în toaletă cu picioarele înainte, altfel, probabil, s-ar fi înecat. Doamna susţine că nu ştia că este însărcinată, dar este la cea de-a cincea naştere“

Radu Roibu, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă

Femeia și bebelușul au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Neamț, la secția de Obstretică-Ginecologie, unde medicii au constat că sunt în afara oricărui pericol. Băiețelul are 3 kg și este sănătos.

Alte cazuri de femei cu sarcină criptică

Deși pare greu de crezut, există destule cazuri în care femeile însărcinate nu au știut de existența unui bebeluș până în momentul nașterii.

A aflat că este însărcinată în săptămâna 35

Cititoarea noastră Mădălina L. ne-a relatat cum a aflat că este gravidă de-abia spre sfârșitul sarcinii. ”Am aflat că sunt însărcinată la 35 de săptămâni și 5 zile. În ziua de dinainte de a afla asta, am fost la Mediaș unde urma să se deschidă un magazin de haine. Am descărcat un tir de cutii, iar seara mă durea foarte tare pe sub burtă. Ajunsă înapoi acasă, la Bistrița, am fost la un control, medicul mi-a făcut ecografie și așa am aflat că urma să am ceea mai mare bucurie.”, ne-a spus ea povestea ei de naștere pe care o poți citi aici.

A aflat de sarcină înainte de travaliu

Un alt caz este al unei tinere de 23 de ani din Marea Britanie care a aflat că este însărcinată cu 50 de minute înainte de naștere. Hannah Violet a povestit pe platforma Tik-Tok cum a devenit mamă în urmă cu 3 ani. Într-o dimineață s-a trezit cu dureri foarte puternice de stomac și de spate. Nimic nu a dus-o pe femeie cu gândul la o sarcină. Nu a luat deloc în greutate și se proteja cu anticoncepționale. Prima dată s-a gândit că este constipată.

Părinții ei au sunat la ambulanță, iar după ce le-au spus celor de acolo care sunt simptomele, medicii au pus un diagnostic preliminar de apendicită. Pentru că nu exista nicio salvare disponibilă, fata a fost dusă la spital de tatăl ei. Când a ajuns acolo, medicii se pregăteau să îi ia sânge pentru analize. Femeii însă îi era mult prea rău pentru a sta în șezut. Imediat i s-a rupt apa.

Pentru că nu erau pregătiți pentru o naștere, cei de la spital au chemat personal specializat din altă aripă a unității sanitare. În 50 de minute Hannah a născut o fetiță. Ea a mărturisit că le este recunoscătoare medicilor care au susținut-o și au încurajat-o, mai ales că era șocată de ceea ce i se întâmpla. După aceea, mama și fiica au fost transferate la o maternitate. Experiența aceasta nu a fost una tocmai plăcută pentru Hannah. Ea povestește că moașele și asistentele nu i-au oferit suportul de care ar fi avut nevoie în această situație.

Alte cazuri de sarcină criptică

Unele dintre urmăritoarele fetei de pe Tik Tok au povestit că au fost și ele în aceeași situație. Una dintre ele spune că a descoperit că este gravidă când sarcina avea deja 27 de săptămâni și nu că nu avea nicio idee despre acest lucru pentru că lua pastile anticoncepționale. Același tip de protecție folosea o altă femeie care a aflat că urmează să fie mamă când era însărcinată în 34 de săptămâni.

În 2019, un fotomodel din Australia, Erin Langmaid, făcea o mărturisire similară. Fără să aibă niciun fel de semn că ar fi însărcinată a născut în doar 10 minute, pe gresia din baie. Femeia folosea pentru protecție pastile anticoncepționale.

Ce este sarcina criptică

Fenomenul este unul destul de rar și poartă denumirea de sarcină criptică și apare la aproximativ 1 din 450 de femei. În general, ele nu au niciun semn că ar urma să fie mame până în săptămâna 20 de sarcină. Mai rare sunt situațiile în care femeile află despre bebelușul din burtică chiar atunci când nasc. Acest lucru se întâmplă la 1 din 2500 de sarcini. Metodele convenționale de testare nu pot detecta sarcina criptică, deoarece nivelurile gonadotropinei corionice umane sunt prea scăzute.

Chiar dacă apar unele semne, cum ar fi durerile de cap, mișcările fătului, oboseala, creșterea în greutate, majoritatea femeilor cred că au diverse afecțiuni gastro-intestinale. La unele dintre ele, din cauza schimbărilor hormonale, apar și sângerări, care sunt asociate menstruațiilor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa