O elevă de 15 ani s-a sinucis după o notă de 3. „Sunt o proastă și un nimic!”

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
o elevă s-a sinucis
Într-un schimb de mesaje cu un prieten, fata i-a spus acestuia că nu este bună de nimic.

Ștefania Stănescu, elevă în clasa a zecea la Liceul Teoretic Callatis din Mangalia, a decis să își pună capăt zilelor într-o zi în care, la școală, luase o notă de 3 și una de 6 și fusese certată de una dintre profesoare. 

Tânăra a fost găsită inconștientă de către un trecător, în dreptul unui hotel aflat în construcție în stațiunea Olimp, în zona Hotelului Oceanic. Medicii ajunși la fața locului au încercat timp de o oră să o resusciteze, însă toate manevrele lor au fost în zadar.

„Aici Ștefi, terminat!”

Cu câteva ore în urmă, Ștefania avusese un schimb de mesaje cu un prieten apropiat, căruia îi mărturisise intenția de a se sinucide. „Adio, ăsta e ultimul meu mesaj. Mi-am ales singură acest drum. Sper că mă veți ierta pentru ceea ce fac. Lumea avea dreptate, sunt o proastă și un nimic. Aici Ștefi, terminat”, este mesajul trimis de fată.

Băiatul i-a răspuns că este îngrijorat, că speră că totul este o glumă și că, dacă are probleme, el și restul prietenilor îi sunt alături. „Noi suntem cei care îți vor binele, ok? mereu am încercat să te ajut, și acum încerc, dacă o vei face, crede-mă că tot o să mă întâlnești acolo sus”.

sursa foto: wowbiz.ro

Posibile cauze: iubire neîmpărtășită, note proaste

Motivele pentru care adolescenta a recurs la acest gest nu sunt clare, iar o anchetă este în plină desfășurare. Există, deocamdată, o serie de ipoteze: unii spun că ar fi vorba despre o iubire neîmpărtățită, alții despre alt fel de probleme personale sau chiar despre faptul că fata ar fi fost umilită de o profesoară în urma notei de 3 pe care o obținut-o în acea zi la școală.

Și pentru a ști cum ar trebui să reacționați ca părinți atunci când vorbim de notele pe care le obțin copiii noștri, vă invităm să citiți următoarele articole: 

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa