O echipa de medici a readus la viaţă un bebeluş

Raluca Dumitrică
scris pe
transplant-totul-despre-mame

Un bebeluș a murit și a înviat pe masa de operații, în timpul unui transplant de inimă

Lincoln, un bebeluş în vârstă de 7 luni din Anchorage, Alaska, diagonsticat încă de dinainte de a se naşte cu o malformaţie la inimă, a trecut pragul dintre viaţă şi moarte pe masa de operaţii. Micuţul a fost readus la viaţă la Seattle Children’s Hospital de echipa de medici ce efectua intervenţia chirurgicală.

Lincoln, mezinul unei familii cu trei copii, a fost diagonisticat cu problema cardiacă încă din perioada în care se afla în burta mamei sale, mai precis de când aceasta avea 20 de săptămâni de sarcină. Potrivit msn.com, pentru că inima era poziţionată într-o altă parte a corpului, imediat după naştere bebeluşul a trebuit să fie operat pe cord deschis ca să i se instaleze un bypass. Părinţii săi, Mindy şi Rob Seay, au depăşit acest moment şi au crezut că lucrurile au intrat pe făgaşul normal, dar au fost puşi la scurt timp faţă în faţă cu o situaţie la fel de delicată. După două stopuri cardiace, doctorii i-au anunţat că singura şansă de supraviețuire a copilului este un transplant de inimă, din pricina că bypassul nu mai era eficient. Din fericire, donatorul a fost găsit, iar operaţia de transplant a fost imediat programată.

Citește și: O mamă a auzit bătăile inimii fiulului său în corpul altui copil

Între speranţă şi agonie

Deşi operaţia urma să fie una extraordinar de delicată, iar părinţii sperau din toată inima că rezultatul va fi pozitiv, inima lui Lincoln a cedat înainte de transplant, copilaşul murind pe masa de operații. Doctorii au intervenit rapid, fără să aibă vreo clipă intenţia de a renunţa, i-au deschis sternul copilului, făcând compresii manuale, şi l-au conectat pe bebeluş la un dispozitiv bypass de mari dimensiuni, readucându-l, practic, la viaţă în numai 12 minute, deşi o astfel de procedură ar fi putut dura de zeci de ori mai mult. Câteva ore mai târziu, Lincoln a primit cu bine şi noua inimă, organismul său reacţionând extraordinar după transplant.

Tatăl, un al doilea erou al familiei

Deşi eroul indiscutabil al familiei a fost micuţul Lincoln, tatăl său, Rob, a jucat la rândul lui un rol teribil de important. Ca restul familiei să nu fie afectat de schimbările bruşte ivite din pricina stării de sănătate a copilaşului bolnav, Rob a renunţat la serviciu şi s-a mutat împreună cu întreagă familie în Seattle, ca să fie aproape de spital. „Am refuzat să-mi las familia să sufere şi m-am asigurat că fiece lucru făcut de mine era în mod intenţionat îndreptat către ei, cu scopul de a le oferi susţinerea de care aveau nevoie”, a declarat Rob pentru Upworthy. Tocmai de aceea Rob a preluat atribuţiile domestice (a făcut cumpărături, a gătit, a făcut curat şi a spălat rufele, i-a înscris pe copiii cei mari la şcoală şi i-a dus la cursuri opționale și la sport), pentru ca soţia lui să se ocupe exclusiv de Lincoln şi de ea însăși. Iar pentru că şi-a dorit nespus că starea emoţională a celor doi băieţi mai mari să fie stabilă, Rob a fost în permanenţă aproape de aceştia. „I-am întrebat mereu cum se simt din pricina situaţiei lui Lincoln şi i-am asigurat că pot să discute cu mine despre orice”, a mai declarat tatăl, citat de Upworthy.

Susţinere generală

Povestea lui Lincoln şi a familiei sale a beneficiat şi de ajutor moral din partea oamenilor obişnuiţi, care au putut afla de starea copilului prin intermediul unei pagini de Facebook creată special pentru micuţ. Intitulată Lincoln’s Heart Journey, pagina a prezentat în detaliu paşii făcuţi de părinţi şi de copilaş de la început şi până în momentul de faţă, susţinerea celor din jur fiind fantastică. Tot pe Facebook şi-a făcut publice sentimenele şi recunoştinţa şi mama lui Lincoln, Mindy, care a postat pe contul personal, de data aceasta, o scrisoare deschisă extrem de emoţionantă la adresa mamei copilului ce i-a donat inima băieţelului său.

„Dacă voi avea vreodată şansa să te întâlnesc, ştiu că nu voi fi capabilă să-mi exprim recunoștința pe care o simt. Ştiu că nu am cum să dau glas mulţumirilor. Nu există cuvinte care să facă lucrul ăsta. Dar, ca mamă, pot să spun că te voi iubi şi îţi voi mulţumi mereu. În fiecare clipă a vieţii mele. Şi pot să-ţi promit că, dacă mă voi afla vreodată într-o situaţie similară cu a ta, aceea de a pierde un copil, voi face la fel”, a scris Mindy în postarea sa.

Te invităm să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu articolele  pe care le publicăm zi de zi!

Foto: Facebook, Upwotrthy.com.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa