O companie oferă concediu de maternitate nelimitat

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
concediu de maternitate

Concediu de maternitate nelimitat și plătit? Nu, nu e vis, ci realitate!

Există o companie americană care oferă concediu de maternitate nelimitat și se numește Netflix, Inc. Vestea proastă este că sunt americani, vestea bună este că Netflix ar putea ajunge și în România printr-un parteneriat cu Orange, conform CEO-ul Orange, Stéphane Richard.

Compania americană se ocupă de distribuirea și producția de filme, seriale și emisiuni TV, toate fiind distribuite prin streaming pe Internet.

Netflix a anunțat că vor permite părinților să-și ia concediu de creștere a copiilor nelimitat, iar oferta va fi valabilă atât pentru copii naturali, cât și pentru copiii adoptați.

Cei mai buni angajați nu sunt doar profesioniști, ci și părinți

Succesul continuu pe care îl înregistrează Netflix depinde de noi și de felul în care păstrăm oamenii talentați în companie„, declară Tawni Cranz, manager Netflix. Experiența arată că oamenii care nu au griji acasă sunt mai eficienți la birou, chiar și la un program de part-time.

„Angajații se pot întoarce part-time, full-time sau se pot întoarce și apoi pot pleca în funcție de nevoile pe care le au. Vom continua să-i plătim așa cum o făceam și înainte”, au declarat cei de la Netflix pe blogul lor.

Cu această nouă regulă, serviciul de streaming video va avea o politică la egalitate cu multe dintre cele mai mari companii, precum Facebook, Google și Apple care oferă concediu și înainte de naștere atât mămicilor, cât și viitorilor tătici de până la 18 săptămâni.

Majoritatea companiilor care adoptă această strategie susțin faptul că este o modalitate bună de a păstra cele mai talentate femei în firmă, mai ales că în Statele Unite concediul minim garantat pentru creșterea copilului este mult mai mic decât în alte țări, de cel mult 12 săptămâni.

Faptul că angajații Netflix pot lipsi de la birou atât cât vor sau cât au nevoie nu este ceva nou! Se întâmplă încă din 2004, când Netflix a hotărât să nu mai înregistreze zilele de concediu ale angajaților.

Nu știu voi, dar eu mi-aș dori să lucrez într-un astfel de mediu! Până atunci, îi aștept pe cei de la Netfilx în România!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa