O boală asemănătoare cu poliomielita, care duce la paralizie, se răspândește la copii

Geta Roman, director editorial
scris pe

Boală asemănătoare cu poliomielita, care duce la paralizie. Cazuri de copii care suferă de o afecțiune foarte asemănătoare cu poliomielita au apărut în Statele Unite și tin prima pagină a ziarelor în orașe precum Chicago, Minnesota sau Colorado. Toți copiii afectați de boală au sub vârsta de 10 ani. Afecțiunea numită mielita acută flacidă (MAF), începe de regulă ca o răceală și evoluează până la paralizie.

În Chicago, Julia Paybe, în vârstă de 2 ani (FOTO), a fost diagnosticată cu mielita acută flacidă și este în spital din 5 septembrie 2018. Mama ei a povestit pentru o televiziune locală că a observat semnele de paralizie la fiica ei când erau în spital: ”Am observat în momentul în care au pus-o să îi facă radiografie că nu își mai putea ține capul”.

Fox32Chicago
Fox32Chicago

Tratamentul pe care îl urmează fetița are efecte, iar copilă urmează deja ședințe de recuperare fizică. Medicii spun că ar putea dura luni și chiar ani până când își va putea căpăta forța la extremități.

În același timp, alte șase cazuri de mielită acută flacidă au fost diagnosticate în Minnesota de la jumătatea lunii septembrie 2018, iar 12 în Colorado. „Aproape toți copiii afectați și-au revenit în foarte mare măsură”, potrivit Departamentului de Sănătate Publică din Colorado. Per total, în SUA, au fost diagnosticate 38 de cazuri confirmate în 16 state.

Boală asemănătoare cu poliomielita. Cum se manifestă

„Investigațiile pe care le-am făcut arată că epidemia actuală este cauzată de un virus respirator numit entrovirus D 68 (EVD68)”, potrivit Departamentului de Sănătate din Minnesota.

Centrului american pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Transmisibile (CDC) notează că printre manifestările mielitei acute flacide se numără:

  • slăbirea bruscă a musculaturii mâinilor și picioarelor
  • pierderea tonului muscular și a reflexelor
  • slăbirea musculaturii la nivelul feței
  • dificultăți în mișcarea ochilor
  • dificultăți la înghițire

Este de menționat și faptul că boala poate fi cauzată de mai multe tipuri de virusuri, inclusiv virusuri gripale comune, polivirus, virusul West Nile (care este transmis prin înțepătura țânțarilor).

Măsura cea mai simplă pentru a preveni îmbolnăvirile este spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa