Nicolae al României va deveni din nou tată

Cristina Călin, redactor
scris pe
principele nicolae

Nicolae al României și soția lui, Alina Binder, vor deveni părinți pentru a doua oară în primăvara anului 2022. Cei doi mai au o fetiță în vârstă de 1 an și o lună, Maria-Alexandra.

„În ajunul sărbătoririi Sfântului Nicolae, ocrotitorul copiilor, vă împărtăşim bucuria că familia noastră va fi din nou binecuvântată. Cu multă emoţie şi fericire în suflet aşteptăm al doilea copil al nostru, care va veni pe lume în primăvara anului 2022. Ne bucurăm că bunul Dumnezeu, după Maria-Alexandra, ne îngăduie încă unul din nepreţuitele miracole ale vieţii!”

Anunțul oficial făcut pe pagina de Facebook a lui Nicolae al României

Cine este Nicolae al României?

Nicolae al României este primul dintre cei doi copii ai Principesei Elena a României, fiică a Regelui Mihai, cu primul ei soț – Leslie Robert Medforth-Mills. El s-a născut în Elveția, în 1985 și mai are o soră mai mică, Elisabeta Karina de Roumanie-Medforth-Mills. Cea mai mare parte a vieții și-a petrecut-o în Marea Britanie.

 A vizitat pentru prima dată România în 1992, când a venit împreună cu bunicul său, întors în țară pentru prima dată după începutul exilului din 1948.

La împlinirea vârstei de 25 de ani, Nicolae a primit titlul de Principe al României, cu rangul și apelativul de Alteță Regală. Adus în România de principesa Margareta, care l-a susținut financiar și în timpul studiilor din Marea Britanie, a învățat limba română și a participat la activități publice ale familiei sale și a fost implicat în acțiuni caritabile. 5 ani mai târziu titlul i-a fost retras și a fost exclus din linia de succesiune la tronul României.

Relația dintre Nicolae al României și Alina Binder

Nicolae al României s-a logodit cu Alina Binder în 2017. Fostul principe Nicolae și Alina-Maria Binder au apărut în public pentru prima dată împreună în 2016, la botezul copilului Prinţului Jean de Orléans. Însă, cei doi se cunoşteau de mai multă vreme. În septembrie 2014, Alina Binder l-a susţinut pe fostul principe cu o donaţie de 500 de lei pentru Triathlonul pentru promovarea lecturii.

În 2018 au oficiat căsătoria civilă în Anglia, iar pe cea religioasă la Sinaia. La eveniment au participat reprezentanți ai mai multor case regale din Europa.

”Alina este o persoană foarte specială pentru mine şi îmi doresc ca împreună să păşim într-un nou şi asumat capitol al vieţii noastre … De asemenea, suntem încrezători că valorile morale pe care le-am moştenit de la familiile noastre vor constitui piatra de temelie a unui viitor fericit împreună”. 

Nicolae al României

Alina-Maria a României, nume pe care și l-a luat după căsătorie, e absolventă a Şcolii de Muzică şi Arte Plastice din Bucureşti şi a Colegiului Naţional I.L. Caragiale. Logodnica fostului principe a studiat la Academia de Studii Economice (ASE) şi a absolvit un master în Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană la SNSPA.  Potrivit datelor publicate pe pagina de Facebook, Alina-Maria Binder a lucrat ca PR Asociaţia Aviatorilor și, în prezent, tânăra urmează un curs pentru a obţine certificare ca însoţitor de zbor. 

Sursă foto: Pagina Facebook Nicolae al României

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa