Cum a ajuns o femeie din Urziceni să nască la poarta spitalului, după ce i s-a refuzat internarea?

Cristina Călin, redactor
scris pe
femeie din Urziceni care a născut în strada
Și mama și bebelușul sunt în stare bună/Facebook Marian Iordache

O femeie de 24 de ani a născut la poarta spitalului din Urziceni, județul Ialomița, după ce i-a fost refuzată internarea de către medicii spitalulului din oraș. Angajații susțin că nu au medic ginecolog angajat și că gravida urma să fie transferată la spitalul din Slobozia.

Tânăra s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Urziceni, însă nu a fost internată pentru a naște, pentru nu exista un medic care să asigure garda pe secția de ginecologie. A fost trimisă spre mașina de Salvare, însă femeia nu a mai ajuns acolo, ci a născut pe trotuar, ajutată de echipajul de pe Ambulanță. De la momentul sosirii la Camera de Gardă și până la nașterea propriu- zisă au trecut 15 minute.

„Săptămâna începe cu o nouă viață! În această dimineață, în jurul orei 6.00, echipajul 97 al SAJ Ialomița, substația Urziceni, a asistat la naștere o tânără de 24 ani, mama celei de a treia fetițe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele Gabriela Dobra pentru profesionalism și implicare!

PS. Aș atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total și nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivandu-se că vor chema ambulanța. Un caz cu happy-end, dar nu toate se pot încheia așa”, a scris pe Facebbok Marian Iordache, ambulanțierul care a ajutat gravidă să aducă pe lume al 3-lea copil.

Săptămâna începe cu o nouă viață! În această dimineață în jurul orei 6.00, echipajul 97 al SAJ Ialomița, substația…

Publicată de Marian Iordache pe Duminică, 30 iulie 2023

Cercetare pentru abuz în serviciu

În urma postării de pe rețeaua socială, Poliția s-a autosesizat și va face cercetări pentru abuz în serviciu. „În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, IPJ Ialomiţa s-a autosesizat. Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. S-a constituit o echipă de cercetare la nivelul Poliţiei municipiului Urziceni şi se fac în acest moment verificări cu privire la toate aspectele. S-a deschis un dosar penal în cauză”, au precizat, pentru AGERPRES, reprezentanţii IPJ Ialomiţa.

Cazul a ajuns și la Ministerul Sănătății, care a transmis un comunicat de presă în care spune că „este e inacceptabil că la Spitalul Municipal din Urziceni, aflat în subordinea Primăriei din oraș, s-a întâmplat un eveniment de o gravitate deosebită, deoarece o femeie gravidă nu a fost asistată și supravegheată de personalul spitalului și a născut în spațiul exterior Compartimentului de Primiri Urgențe”.

„Cu toate că în spital există o secție de obstetrică ginecologie cu compartiment de neonatologie, spitalul nu a putut asigura gardă specializată, însă a existat un medic chirurg care trebuia să coordoneze acordarea asistenței medicale.

Invocând lipsa medicului de gardă specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgență 112, care a trimis o mașină aflată în imediata apropiere. Din primele informatii, se pare ca pacienta nu a fost consultată, supravegheată și însoțită până la masina Ambulanței, ceea ce a determinat declanșarea nașterii în spațiul exterior al clădirii, unde a primit îngrijiri de la echipajul Ambulanței.

Precizăm faptul că în momentul de față, copilul și mama sunt în stare bună și sunt internați la Spitalul Județean de Urgență Slobozia”, se arată în comunicatul Ministerului.

Secție de ginecologie există, medici nu sunt

Managerul spitalului din Uziceni Daniela Elena Ianuș spune că au început și ei o anchetă internă și precizează că în cadrul unității medicale nu există linie de gardă de ginecologie. ”A spus că are dureri. Asistenta de la CPU a înregistrat-o și apoi a sunat la Salvare, pentru că ei nu au linie de gardă pentru ginecologie. Rudele nu au dorit să aștepte ambulanța și au plecat. La poarta spitalului, gravida a început să nască. A venit ambulanța, iar membrii echipajului, în loc să o pună pe targă și să o ducă înapoi în spital, au moșit-o pe trotuar. După ce a ieșit bebelușul, i-au urcat în salvare și i-au dus la Spitalul de Urgență Județean din Slobozia”, a declarat managerul spitalului, Daniela Elena Ianuș.

Potrivit Știrile PRO TV, spitalul are o secție de ginecologie cu 23 de paturi, însă Primăria susține că, deși ar oferi un salariu de 20.000 de lei, niciun medic nu vrea să vină să lucreze acolo.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa