O gravidă cu COVID din Timișoara a născut după două luni de comă. Fetița este bine

Cristina Călin, redactor
scris pe
naștere după covid

O femeie de 40 ani din Timișoară care a stat două luni la Terapie Intensivă cu COVID19 a născut o fetiță perfect sănătoasă.

Gravida a ajuns la spital cu afectare pulmonară de 20-25%, iar starea ei s-a deteriorat și a fost nevoie să fie intubată, potrivit RoVaccinare. „Avem o pacientă tânără, de 40 de ani, însărcinată, care este şi intubată. Verificăm zilnic bebele. Azi dimineaţă au fost colegii de la Ginecologie. Este o fetiţă. Are o fetiţă doamna, 22 de săptămâni. A venit la spital, la clinica de Obstetrică-Ginecologie. Starea ei s-a deteriorat. A venit cu afectare pulmonară iniţial de 20 – 25. Ulterior s-a deteriorat şi a necesitat să fie intubată. Acum este cu afectare pulmonară peste 75%. Nu este vaccinată. Soţul este vaccinat. Au şi un copil care şi el are COVID, este la spital. Sperăm să fie bine”, declară medicul care verifică starea fătului, în filmul postat de RoVaccinare.

Femeia nu își amintește ce s-a întâmplat cu ea

Femeia a născut în timp ce era intubată și ventilată mecanic, la 30 de săptămâni de sarcină, spune medicul specialist ATI Adelina Băloi. Deși gravida a stat în spital două luni și jumătate, nu își amintește decât ce s-a întâmplat în 14 dintre aceste zile.

„Când a plecat nu şi-a adus aminte nimic. A fost fericită că fetiţa este bine. Asta a interesat-o. Într-adevăr, impactul emoţional şi psihologic este mare şi a fost nevoie de susţinere. Poate de multe ori uităm că nu doar medicamentele şi ce există fizic avem nevoie, ci şi de susţinerea psihică. Şi e un impact puternic atât pentru ea, dar mai ales pentru familie, pentru că ea nu îşi aduce aminte ce s-a întâmplat, dar familia a fost alături de ea în anumite momente, că i-am şi lăsat să o viziteze. Au văzut-o în stare foarte gravă şi cumva şi ei au nevoie de suport emoţional”

Adelina Băloi, medic specialist ATI
ATI – Ultima Stație – Episodul 10

‼ Atenție! Imagini cu puternic impact emoțional! ‼ Astăzi vă prezentăm un caz special, o minune care s-a întâmplat la secția de ATI din cadrul Spitalului Județean din Timișoara. O mamă care deși a petrecut 2 luni și jumătate în ATI, a reușit să nască o fetită sănătoasă și din fericire, s-a întors acasă împreună cu ea. Fetița portă numele medicului care a avut grijă de mama bolnavă de COVID…. Pentru unii, este ultima speranță, pentru alții… ultima stație. Mame care poate nu reușesc să își mai cunoască copiii… Copii care poate nu își mai pot vedea mama…. Acesta este mesajul celor care pun suflet în fiecare din aceste povești reale de viață, a celor care fac tot ce știu ei mai bine să facă ca să poată salva o viață. Speranță, credință, ULTIMA STAȚIE! #ROVaccinare #StrongerTogether #RomâniaÎnvingePandemia #TotulVaFiBine #PROvaccinare #PovestiDeLaVaccinare

Publicată de RO Vaccinare pe Marţi, 25 ianuarie 2022

Numele fetiței pus în semn de recunoștință

Fetița va purta numele medicului care a îngrijit-o pe mama ei, Adelina. Micuța este bine, dar a mai rămas în spital pentru a mai câștiga în greutate. Mama ei a fost externată.

„A fost cea mai grea perioadă din cariera noastră. Cea mai grea încercare. Am văzut cum s-a creat un spirit de solidaritate extraordinară. Astea nu sunt cuvinte mari. Asta e o realitate, care va rămâne, pentru că adevărul rămâne indiferent dacă e văzut sau nu, indiferent dacă în jur sunt orbi. El există. Corpul medical a dovedit un spirit de solidaritate extraordinară”.

prof. dr. Dorel Săndesc, şeful Secţiei ATI, Spitalul Judeţean Timişoara

Coronavirusul la gravide. Ghid de protecție

  • De fiecare dată când tușești sau strănuți acoperă-ți gura cu un șervețel de hârtie sau fă-o în pliul cotului. Încurajează-i și pe cei din jur să facă același lucru. Dacă ai folosit un șervețel aruncă-l imediat la coșul de gunoi și spală-te apoi pe mâini.
  • Evită să îți atingi ochii, nasul sau gura dacă nu ai mâinile curate.
  • Este indicat să stai la cel puțin indicat să stai la cel puțin un metru distanță de cei care au semne de boli ale căilor respiratorii.
  • Evită pe cât posibil locurile aglomerate pentru că nu știi cu ce fel de persoane vii în contact.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa