Ultima zi de școală înaintea minivacanței de Sf. Andrei și Ziua Națională. Când începe vacanța de schi

Daniela Șerb, redactor
scris pe

Cea mai scurtă săptămână de școală se termină astăzi, 29 noiembrie, pentru elevii și profesorii din învățământul preuniversitar. Urmează o minivacanță de patru zile care include și weekend-ul. Astfel: joi, 30 noiembrie, elevii și profesorii vor sta acasă pentru că ziua de Sfântul Andrei este nelucrătoare, la fel și 1 decembrie, Ziua Națională, care pică vineri.

De luni, urmează trei săptămâni de cursuri, urmate de o nouă vacanță a elevilor – cea de Crăciun. Aceasta începe vineri, 22 decembrie. Tot pe 22 decembrie se încheie și al doilea modul din structura actualului an școlar.

Cinci module de învățare

Reamintim că anul școlar 2023/2024 este structurat pe 5 module. Vacanța de iarnă care desparte modulul al doilea de al treilea începe la 22 decembrie și se încheie duminică, 7 ianuarie. Prima zi de cursuri din al treilea modul este luni, 8 ianuarie 2024 și ultima este vineri, 9 februarie, respectiv 16 februarie sau 23 februarie, la decizia inspectoratelor școlare județene. Vacanța de schi de o săptămână este programată – tot la decizia inspectoratelor școlare de comun acord cu unitățile școlare – între 12 februarie și 3 martie.

Al patrulea modul de școală începe fie luni, 19 februarie, fie luni, 26 februarie, fie luni, 4 martie, similar, la decizia inspectoratelor școlare. Ultima zi de școală este vineri, 26 aprilie. Vacanța de primăvară este programată între 27 aprilie și 7 mai. Ultimul modul de cursuri începe miercuri, 8 mai și se încheie vineri, 21 iunie 2024.

Potrivit ordinului de ministru care stabilește structura anului școlar, Programul național „Școala altfel” și Programul „Săptămâna verde” se desfășoară între 11 septembrie 2023 și 26 aprilie 2024. Planificarea se află la decizia inspectoratelor. Clasele terminale de liceu, respectiv a XII-a zi și a XIII-a seral, încheie cursurile pe 7 iunie 2024. Absolvenții claselor a VIII-a termină școala pe 14 iunie 2024.

Vacanța de vară ține dine din 22 iunie până în 8 septembrie.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa