Ministerul Sănătații: „Copiii să evite locurile de joacă aglomerate!”

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Ministerul Sănătăţii din România precizează că dovezile curente sugerează că noul coronavirus poate rămâne pe suprafeţe din diferite materiale pentru ore şi chiar zile şi, de aceea, copiii trebuie să evite locurile de joacă aglomerate.

„Dovezile curente sugerează că noul coronavirus poate rămâne pe suprafeţe din diferite materiale pentru ore şi chiar zile. De aceea este recomandată ca măsură de precauţie evitarea atingerii acelor suprafeţe care vin în contact cu un număr mare de persoane. Dacă totuşi facem asta, atunci trebuie să ne spălăm apoi imediat pe mâini”, este mesajul distribuit pe Facebook de Ministerul Sănătăţii vineri dimineaţă.

Alte sfaturi de la Ministerul Sănătății

Ministerul aminteşte că reducerea contactului între persoane (distanţarea socială) este una din cele mai importante măsuri pe care fiecare dintre noi le poate lua în această perioadă.   „Evităm zonele aglomerate, păstrăm cel puţin 1 metru şi jumătate distanţă (cât doi paşi mari) în locurile publice faţă de persoanele din jur, evităm mijloacele de transport în comun aglomerate şi, dacă e posibil, lucrăm de acasă”, precizează ministerul.

🔴Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile.
❗️Se recomandă, inclusiv în privința persoanelor împreună cu care locuiți, să NU intrați în contact direct decât după igienizarea mâinilor atunci când reveniți la domiciliu.

🔴Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.
❗️În cazul în care sunteți totuși nevoiți să atingeți aceste suprafețe, protejați-vă folosind șervețele de unică folosință.

🔴Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane.
❗️Asigurați-vă, după folosirea transportului în comun, că v-ați igienizat mâinile înainte de a vă atinge fața, nasul sau gura.

🔴Folosiți, pe cât posibil, rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. În cazul în care programul vă permite, folosiți intervalele orare cu nivel scăzut de trafic de persoane.
❗️În zonele urbane, pentru distanțe mici, se recomandă folosirea modalităților alternative de deplasare, fie cu bicicleta/trotineta electrică, fie mersul pe jos.

Studiul din China și distanța de 4,5 m

Diferite studii făcute în lume arată că modul în care se transmite COVID-19 este mai facil decât se credea și vorbesc de o distanță de trasmitere chiar mai mare de doi metri.

Un studiu care dovedește transmiterea extrem de facilă s-a realizat în China, de specialiști de la Centrul de Control şi Prevenţie din Provincia Hunan, și arată că noul coronavirus se transmite la o distanţă de 4,5 metri de persoana infectată, supravieţuieşte cel puţin 30 de minute în aer după ce „sursa” infecţiei nu mai este prezentă şi rezistă circa patru zile pe diferite suprafeţe, la temperaturi de peste 30 de grade C.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa