Maternitatea din Sibiu, meniu pentru paciente: margarină, biscuiți, brânză topită și pateu de ficat

Cristina Călin, redactor-șef
scris pe

  Femeile internate la Maternitatea din Sibiu au un meniu sărăcăcios, deși reprezentanții spitalului spun că alimentele sunt alese respectând nevoile nutriționale ale pacienților.

  O femeie internată la Maternitatea din Sibiu a trimis pe adresa publicației locale Turnul Sfatului câteva fotografii cu ceea ce a primit de mâncare în ziua respectivă. Într-una dintre imagini se pot observa niște margarina și pateu de ficat, iar în alta sunt câțiva biscuiți alături de care sunt două cubulețe de brânză topită. Într-una dintre caserole ar trebui să fie micul dejun, iar în alta cina, potrivit mămicii care a trimis fotografiile.

  Maternitatea din Sibiu
  Micul dejun la Maternitatea din Sibiu: margarină, pateu și o cană de ceai.

  Lipsa banilor face meniul să arate așa la Maternitatea din Sibiu

  Contactați telefonic de jurnaliștii sibieni, reprezentanții spitalului spun că fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat dar, din păcate, finanțarea este redusă, hrana fiind condiționată de acest fapt. Despre meniul fotografiat transmit că poate fi un meniu comun, servit sâmbătă, 15 august, dar menționează că imaginile au fost incomplete.

  „În cadrul SCJU Sibiu, serviciul de preparare a hranei este unul externalizat din anul 2003, de prepararea meniurilor ocupându-se o firmă privată. În urmă cu doi ani, în urma licitației organizate, a fost semnat un acord cadru valabil până în iunie 2021. Hrana pacienților este acordată diferențiat în funcție de regimurile alimentare stabilite de dieteticieni și aprobate de medicii nutriționiști.

  Firma va mai asigura acest meniu încă 10 luni

  Se fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat  dar, din păcate,  finanțarea este redusă, iar meniurile sunt condiționate de acest lucru. Subliniem totodată că SCJU Sibiu a făcut demersuri pentru transformarea serviciului de preparare a hranei în serviciu de catering dar, datorită valorii mici a alocației zilnice stabilită prin lege, la licitația organizată nu s-a înscris nimeni. Prin urmare, soluția aleasă a fost serviciul externalizat de preparare a hranei în cadrul spitalului de către singura firmă care s-a înscris la licitația organizată, existând, așa cum am menționat, un acord cadru valabil până în iunie 2021.

  Meniul din imaginile prezentate poate fi un meniu comun, servit sâmbătă 15 august, cu mențiunea că imaginile sunt incomplete.

  Pacienții primesc jumătate de pâine pentru toată ziua

  Acesta a constat în mic dejun: pate, margarină, ceai; prânz: ciorbă de fasole verde, tocăniță de pui cu orez și cină: brânză topită, biscuiți, ceai, brânză de vaci. Pacienții primesc dimineața o jumătate de pâine pentru întreaga zi”, transmit reprezentanții spitalului.

  Potrivit sursei citate, în prima jumătate a lunii august, un alt sibian posta o fotografie cu cina oferită în Spitalul Clinic Județean Sibiu: patru biscuiți și puțină brânză de vaci. Reprezentanții spitalului au spus atunci că este vorba despre masa de dinainte de somn a unui bolnav de ciroză hepatică.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa