Meningită la Sinaia. Un copil de patru ani a murit, altul este în spital la București

Geta Roman, director editorial
scris pe
copil spital mama masca

Meningită la Sinaia. Alertă la o grădiniţă din Sinaia, după ce un copil de patru ani a murit de meningită bacteriană. Speriaţi, o parte dintre părinți nu-i mai trimit pe cei mici la grădiniță. Inspectorii sanitari au luat probe din unitatea de învăţământ pentru stabili dacă au de-a face cu o epidemie.

Copilul care a murit în 17.10.2018 la București a fost adus iniţial la Spitalul din Sinaia cu simptome specifice unei afecţiuni respiratorii. Medicul de gardă i-a sugerat mamei că poate să se interneze cu copilul la secţia Pediatrie, dar aceasta a refuzat, potrivit surselor medicale. A revenit după câteva zile pentru că starea copilului se agravase. Aşa a ajuns să fie transferat la Spitalul de Copii „Marie Curie” din Capitală unde a şi murit.

Medicii spun că diagnosticul copilului a fost meningită acută bacteriană.

Meningită la Sinaia. Al doilea caz nu pare a fi meningită

Un alt copil, tot din Sinaia, a fost internat în stare gravă la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din București. În cazul lui, medicii vorbesc despre apă la plămâni, nu meningită.

Din cauza acestor cazuri, părinţii din Sinaia sunt speriaţi şi mare parte din ei refuză să-i mai ducă pe cei mici la grădiniţă.

Surse medicale au declarat că diagnosticul copilului a fost meningită acută bacteriană, cea mai agresivă şi periculoasă formă a bolii.  ”Într-adevăr au fost doi copii. În primul caz, al băieţelului care a şi murit este vorba despre meningită acută, bacteriană, nu este transmisibilă, nu este virală. Am rezultatul autopsiei. Au fost doi copii care au fost spitalizaţi. Cel care a murit şi al doilea copil care este la Bucureşti. El a făcut apă la plămâni şi la el este tot ceva bacterian, netransmisibil. El a fost transferat ieri de la Institutul Cantacuzino din cauza condiţiilor în care era internat, stăteau câte trei în pat, la Balş. Este tot băieţel, tot la grădiniţă la noi. El este stabilizat, dar în cazul lui nu vorbim despre meningită, ci despre apă la plămâni, o pleurezie. Avea problemele acestea din vară, dar părinţii au decis acum să-l ducă la Bucureşti pentru că nu-i scădea febra”, a declarat Aurora Arieşan, directorul coordonator al instituţiilor de învăţământ din Sinaia pentru adevărul.ro.

De asemenea, au fost chemați și inspectorii Direcției de Sănătate Publică pentru a recolta probe.

”Eu am chemat DSP-ul să vină să ia probe din fiecare colţ din grădiniţă. Repet nu este stabilit prin lege să fac acest lucru, dar fiind aceste cazuri, vreau să stau liniştită să fie copiii aşa cum trebuie”, a concluzionat directorul. Meningita bacteriana este o infectie grava a fluidului din maduva spinarii si a celui care incojoara creierul.

Citiți mai multe despre meningită în acest articol: Ghid complet despre meningită

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa