Mamele în concediu de creștere a copilului nu mai apar asigurate la Sănătate

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Mamele din București nu mai apar asigurate la Sănătate. În luna august 2019, mai multe mămici aflate în concediu de creștere a copilului (CCC) au reclamat că nu mai apar asigurate în sistemul public de sănătate. Situația este cauzată de o eroare generată de faptul că anumite fișiere cu datele femeilor aflate în CCC nu au mai ajus la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Mamele din București nu mai apar asigurate la Sănătate. „Angajatorul meu a achitat toate costurile”

Iată câteva dintre reclamațiile făcute de mămici.

„Sunt în CCC, copilul are 1 an și 9 luni și sunt însărcinată în 30 săptămâni. Am fost la control și mi s-au recoltat analize, decontate de casa de asigurări, cu bilet de trimitere, toate bune și frumoase, doar că astăzi am fost sunata de la clinică să îmi spună că nu mai apar ca asigurată, cum e posibil așa ceva… Nu știu. Am verificat pe site-ul CNAS și într-adevăr nu apar ca fiind asigurată. Cele care ați fost în situații similare, îmi puteți spune care a fost cauza la voi și cum s-a rezolvat?”

„Vi s-a întâmplat ca în timpul CCC să vă apară ca sunteți neasigurate? Angajatorul meu a achitat toate costurile, deci problema este de la ei. Cum ati rezolvat? Unde trebuie să merg?”

„Am mers azi la control ginecologic, cu trimitere de la medicul de familie, si m-am trezit că-mi zice că nu sunt asigurată, că statul nu mi-a mai plătit asigurarea… Sunt in concediu de crestere copil. A mai patit cineva? Știți unde trebuie să merg în București?”

Mamele din București nu mai apar asigurate la Sănătate. Ce aveți de făcut

Situația care afectează zeci de mii de mame din București (în restul țării nu au fost semnalate probleme similare) este cauzată de o eroare care va fi remediată automat cel mai probabil începând cu data de 19 august 2019.

Dacă până atunci aveți nevoie de servicii medicale, nu este cazul să plecați după adeverințe și cereri pe drumuri. Reprezentații Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București vă recomandă să trimiteți decizia de la Agenția de Plăți prin care se confirmă faptul că sunteți în CCC, la adresa de email: [email protected] și situația va fi rezolvată individual. 

PS: PUTEȚI VERIFICA STATUTUL DE ASIGURAT LA ACEASTĂ ADRESĂ: http://siui.casan.ro:82/Asigurati/

Vă recomandăm și următoarele articole legate de medici și sistemul de asigurări de sănătate: 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa