Mamele cu trei copii sau mai mulți s-ar putea pensiona mai repede cu 6 ani – noua Lege a muncii

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
Mamele cu trei copii

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a anunțat aseară, într-o intervenție televizată, că ar urma ca mamele cu trei copii sau mai mulți să se poată pensiona cu 6 ani mai devreme decât prevede legea la momentul actual. 

Potrivit news.ro, Olguța Vasilescu a atras atenția cu privire la efectele imediate ale acestui anunt, aceasta subliind că măsura ”a făcut unele persoane să o abordeze şi să-i spună că se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere”.

Mamele cu trei copii – mame eroine

„Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela că femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârsta redusă de pensionare cu şase ani. Vă spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care mă întrebau, OK, de când se aplică? Adică, se aplică pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteţi siguri că nu va veni cineva care să modifice legislaţia, pentru că eu am doi copii şi mă gândesc să mai fac un copil tocmai ca să beneficiez de această prevedere”, a spus ea.

Ministrul Muncii a mai precizat că măsura aceasta, care ar urma să se regăsească în noua Lege a pensiilor, va fi amplu dezbătută atât cu organizațiile de pensionari din întreaga țară, cât și cu alte categorii de populație interesate de această lege.

Acum, există mai multe variante finalizate ale noii Legi a pensiilor, variante ce urmează să fie prezentate coaliției de gurvernare, pentru a fi aleasă cea finală. Aceasta va ajunge ulterior pe masa Parlamentului, iar dacă trece votul său, ar putea fi adoptată până la finalul lunii decembrie. Cu condiția ca legea să primească și votul președintelui Klaus Iohannis.

Să nu uităm că, în octombrie anul trecut, un proiect legislativ are prevedea ca mamele cu trei copii să primească lunar o ”indemnizație viageră” de 30% din salariul mediu net pe economie, mamele care au 4 copii 40% din salariul mediu net, iar mamelor care au cinci copii sau mai mult de cinci, să li se acorde 50%.

Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii, pe lângă indemnizaţia viageră, se prevedea și acordarea titlului şi medaliei de Mamă-eroină.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa