Mamă. Și mai mult decât atât. Cum să-ți regăsești echilibrul când toți trag de tine

Sâmbătă, 4 noiembrie 2023, începând cu ora 10.00 te așteptăm la Conferința ”Mamă. Și mai mult decât atât”. Vei putea învăța de la psihoterapeuți validați de comunitatea TDM despre provocările concrete ale vieții de părinte, într-o dezbatere sinceră și realistă.

Cristina Călin, redactor
scris pe
mamă. și mai mult de atât
Mama trebuie să îndeplinească cele mai multe roluri pe parcursul unei zile/ Shutterstock

Ziua ta începe dimineața devreme. Încerci într-o oră să să îi pregătești pe toți ai casei, dar și pe tine, astfel încât să ajungi la job la timp și cu un look prezentabil. Urmează minimum 9 ore de stat la birou, timp în care trebuie să ignori că nu ai reușit să închizi un ochi peste noapte pentru că ai avut copilul bolnav. Apoi, ajunsă acasă, intri din nou în rolul de soție și mamă, încercând să uiți că te-a enervat șeful și că mai ai de lucru la un proiect. Ziua ta se termină seara târziu și, indiferent de starea de oboseală, parcă ai mai sta la un pahar de vin cu partenerul tău pentru că ți-e dor de momentele de tandrețe în doi. Multe roluri mai are o mamă, iar să jongleze cu toate este cel puțin obositor!

Ești mai ceva ca un actor: mamă, parteneră, prietenă, fiică, angajată! Pe scurt, mamă și mai mult decât atât! Studiile spun că numai activitățile pe care le faci pentru copiii tăi sunt echivalente cu 2,5 joburi full-time, adică 98 de ore de muncă pe săptămână.

În cadrul studiului, specialiștii au analizat programul zilnic în cazul a 2.000 de mame care s-au întors la locul de muncă și care aveau copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani. Rezultatele obținute au arătat că ziua de lucru începe pentru cele mai multe dintre ele puțin după ora 6 și se termină după 20.30. Mai mult, chiar și în timpul lor liber, mamele obișnuiesc să facă lucruri pentru copii sau sarcini ce țin de locuință.

Conferința ”Mamă. Și mai mult de atât” e dedicată tuturor mamelor care vor să se uite în oglindă cu drag, cu blândețe și cu încredere. Psihoterapeuți validați de comunitatea TDM vorbesc despre provocările concrete ale vieții de părinte, într-o dezbatere sinceră și realistă. (Biletele sunt disponibile de AICI).

Rolurile unei mame în casă, societate și în viața ei

Dacă punem la socoteală și activitățile profesionale, relația cu partenerul, hobby-urile și pasiunile personale, grupul de prieteni și familia extinsă probabil că ar trebui ca ziua unei mame să aibă câteva zeci de ore în plus.

Vei primi tot felul de sfaturi pentru a face față oboselii. Ți se va spune că și bunica a crescut 10 copii și a mers și la câmp, fără să se plângă că îi este greu. Ți se va spune că nu poți să ai și carieră și copii, că trebuie să renunți la serviciu. Ți se va spune să mai lași și copiii să se descurce singuri.

Ți se va spune să nu mai pleci urechea la cererile partenerului de-a petrece timp împreună, că, până la urmă, trebuie să înțeleagă și el că acum sunteți părinți. Ți se va spune că de-acum ești mamă, ce-ți mai trebuie plimbări, coafor și ieșiri cu prietenele?

Nu faci nimic greșit

Auzi multe și, probabil, te simți vinovată și crezi că faci ceva greșit. Dar adevărul este că tot ce contează este să alegi drumul care te face pe tine mulțumită cu tine însăți, fără să ții cont de sfaturile, de multe ori nesolicitate, ale celor din jur.

Dacă tu vrei să le faci pe toate din convingeri ce pornesc din interiorul tău, atunci mergi înainte! Trebuie să te privești cu drag, cu blândețe și cu încredere. Echilibrul emoțional este cel care poate lega toate lucrurile între ele, astfel încât toate rolurile unei mame să fie mai ușor de îndeplinit. Și dacă într-o zi nu-ți ies toate cum ai planificat, nu te judeca prea aspru! Poți încerca și-a doua zi.

Conferința ”Mamă. Și mai mult de atât”

Dacă ți-e greu să îmbini toate rolurile din viața ta, te invităm la Conferința „Mamă. Și mai mult decât atât”, care aduce pe scenă specialiști care au atât expertiză profesională, cât și experiență de părinți. Te vor îndruma pentru a găsi mult râvnitul echilibru între viața de familie, cea profesională, socială și interioară.

Speakeri

Psihoterapeuți validați de comunitatea TDM vorbesc despre provocările concrete ale vieții de părinte, într-o dezbatere sinceră și realistă.

Iulia Barca

Iulia Barca este psihoterapeut cu formare în psihoterapia cognitiv-comportamentală și are specializare în metoda de lucru Compassionate Inquiry dezvoltată de Gabor Mate. 

Oana Nicolau

Oana Nicolau este psihoterapeut de cuplu și familie cu formări în analiză tranzacțională, terapia centrată pe emoții, AHPCC – Formare Terapia Schemelor în relația de cuplu și cursuri de psihosexologie—Therapy Certification Center – Sex therapy, My sexual Health – Better sex for couples, Institute for relational Intimacy – Assesing and Treating Sex issues in Psychotherapy.

Alina Pop

Alina Pop este psihoterapeut cu formare în psihoterapie integrativă, cognitiv-comportamentală
și în psihoterapia traumei (EMDR și IoPT), cu specializare în tratarea și prevenirea burnout-ului
parental și în psihoterapie de cuplu. În 2023, a demarat prima campanie națională de conștientizare și reechilibrare a stresului parental „OUT din BurnOUT Parental”.

Diana Vijulie

Diana Vijulie este psiholog, instructor certificat în disciplină pozitivă, cu elemente de terapie prin artă (colaborare cu American Art Therapy Association), psihoterapeut în formare în Analiză Tranzacțională și Psihoterapia integrativă a copilului și adolescentului și terapeut de cuplu împreună cu The Gottman Institute.

  • Loc de desfășurare: Arcub, strada Lipscani 82 A, București
  • Preț bilet: 50 lei. Poți cumpăra de aici

Agenda eveniment

10.00-10.30 –Welcome coffee

10.30-11.30— Tu și cu tine. Cum să te transformi în omul la care visai de când erai mica, de care îți e drag, pe care îl respecți, înțelegi, susții și ierți necondiționat – Iulia Barca, psihoterapeut formare în psihoterapia cognitiv-comportamentală

11.30-12.30— Tu și jobul tău. Cum să ai viața profesională care să te împlinească –Alina Pop, psihoterapeut cu specializare în prevenirea burnout-ului parental

12.30-13.00— Brunch

13.00-14.00— Tu și copilul tău. Cum să devii mama de care copilul tău are nevoie – Diana Vijulie, instructor certificat în disciplină pozitivă

14.00 – 14.15– Coffee break

14.15-15.15 – Tu și partenerul tău. Cum să fii iubita alături de care partenerul tău poate cuceri lumea – Oana Nicolau, psihoterapeut de cuplu si familie

15:15 – 15:30 – Tombolă

PARTENERI

DESPRE TOTUL DESPRE MAME

TOTUL DESPRE MAME este principala sursă de informare a părinților din România. Suntem aici să te ajutăm să devii un părinte mai bun.

Pe www.totuldespremame.ro, vei găsi mereu informație nouă și relevantă, cele mai moderne teorii în psiho-educație, povești care te inspiră, instrumente care te ajuta și sfaturi de la experți care au un cuvânt de spus în domeniile lor.

Totul pentru a te ajuta să fii un părinte mai bun și să ai o familie sănătoasă și armonioasă.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa