Mamă la 74 de ani, după fertilizare in vitro

Cristina Călin, redactor-șef
scris pe
mamă la 74 de ani

O femeie India a devenit mamă la 74 de ani după ce a născut două fete gemene. Mangayamma Yaramati a făcut fertilizare in vitro și este cea mai în vârstă femeie din lume care a dat naștere. 

Indianca locuiește în sudul Indiei, în statul Andhra Pradesh și este căsătorită cu Sitarama Rajarao care are 82 de ani, potrivit bbc.com. Cei doi au declarat că și-au dorit toată viața să aibă copii, dar că nu au reușit să își îndeplinească acest vis. Cei doi sunt căsătoriți de 57 de ani.

mamă la 74 de ani

Cele două fetițe sunt sănătoase, potrivit medicului care a supravegheat sarcina. Uma Sankar. Tatăl a vorbit cu presa după ce și-a văzut copiii și s-a declarat foarte fericit că în sfârșit a reușit să devină părinte. Totuși, a doua zi a suferit un infarct, fiind în acest moment sub tratament, în spital.

Întrebat fiind ce se va întâmpla cu cele două fetițe dacă el sau soția lui vor păți ceva, Rajarao a spus că ”Noi nu putem controla nimic. Dacă e să se întâmple ceva, se va întâmpla. Totul este în mâinile lui Dumnezeu”

Mamă la 74 de ani pentru a înlătura ghinionul

Decizia de a deveni părinți la o vârstă înaintată a venit după ce cuplul a fost stigmatizat de comunitatea în care locuiește pentru că nu aveau copii. Mangayamma Yaramati a povestit presei că toți o numeau ”femeie fără copii”. Oamenii îi priveau ca pe un cuplu lovit de ghinion. De-a lungul vieții a încercat de multe ori să rămână însărcinată, cu ajutorul tratamentelor, însă până acum nimic nu s-a dovedit a fi eficient.

mamă la 74 de ani

Indianca a intrat la menopauză acum 25 de ani, motiv pentru care s-au folosit ovule donate de o altă femeie. Acestea au fost fertilizate cu sperma de la soțul de 82 de ani al femeii. Procedeul de fertilizare in vitro a reușit de la prima încercare, femeia rămânând însărcinată în ianuarie 2019.

mamă la 74 de ani

Gemenele au fost născute prin cezariană. După operație, atât ele cât și mama se simt bine.

În 2016 o altă indiancă de 70 de ani, Daljinder Kaur, a născut un băiețel.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa