Mamă cu boala Lyme. „La o lună după naștere a început calvarul vieții mele: leșin, spasme, dureri crunte, amorțeli ale feței”

După multe analize neconcludente și diagnostice infirmate, mama a fost trimisă la psihiatru.

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
diagnostic Lyme
Mama a aflat că are boala Lyme făcând singură analize specifice la un laborator privat. Ulterior, medicii i-au confirmat boala. FOTO: Arhiva personală

Cititoarea noastră S., mamă cu boala Lyme, și-a dorit să împărtășească povestea ei în comunitatea Totul Despre Mame, în speranța că va ajuta și alți bolnavi care trec prin situații asemănătoare. Bucuria nașterii fiului ei a fost umbrită de simptomele severe ale unei boli pe care medicii nu au reușit să o identifice. Mai mult, i-au spus mamei că e cazul să meargă la psihiatru, suspectând că durerile ei sunt imaginare. În cele din urmă, ghidată de propria inspirație, femeia i-a ajutat pe medici să o diagnosticheze cu boala Lyme, infecție transmisă de căpușe. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„M-am tot ferit să povestesc despre problema mea de sănătate, dar m-am gândit că, poate, experiența mea cu această boală îi va ajuta și pe alții să meargă pe drumul spre vindecare. Vreau să arăt tuturor ce înseamnă pentru mine viața cu această boală.

Prima suspiciune: hepatită

În anul 2021 am rămas însărcinată, o sarcină mult dorită, care a decurs minunat. În decembrie s-a născut iubirea vieții mele, un băiețel căruia îi port o dragoste pe care nu o pot descrie în cuvinte. Însă la o lună după naștere, a început calvarul vieții mele.

Am început să am pe tot corpul mâncărimi groaznice, care nu cedau cu nimic, plus amețeli. Am mers la Spitalul Județean din Ploiești, unde mi s-au făcut analize, la finalul cărora mi s-a spus: „Mămico, dacă n-ai avut vreodată hepatită, să știi că ai acum!”. A fost șocul numărul 1. După ale investigații, mai amănunțite, s-a demonstrat că nu e vorba de nicio hepatită, ci de o infecție cu CMV (citomegalovirus).

A doua suspiciune: scleroză multiplă

Pe parcurs, amețelile mele s-au accentuat, am început să îmi pierd echilibrul, aveam parestezii la mâini, picioare, față, buze și limbă, plus spasme musculare și dureri crunte de spate (puse inițial pe seama nașterii). Am făcut un RMN cerebral, în urma căruia s-a ridicat suspiciunea unei scleroze multiple. Acesta a fost șocul nr. 2!

A urmat un an plin de investigații, cu spitalizări, puncții, endoscopii, colonoscopii, biopsii. A fost exclus diagnosticul de scleroză multiplă, iar medicii au început să mă trimită la psihiatru, spunând că totul e în capul meu. Am mers și la psihiatru, am primit pastile, dar după o lună am renunțat la ele.

Mi-am făcut, de capul meu, analizele pentru boala Lyme

Pe o perioadă de 18 luni, mi s-au făcut 6 RMN- uri la coloana vertebrală și 2 RMN-uri cerebrale, urmărindu-se evoluția unor leziuni. Următoarele simptome m-au copleșit: stări de leșin cu ameteli puternice, probleme digestive, spasme musculare, parestezii pe tot corpul, greață, vărsături, o stare de parcă nu eram eu, probleme neurologice, dureri lombare și de articulații. Plus altele.

Toate aceste simptome le am încă zilnic, constant. Nu dispar deloc pe toata durata zilei, iar noaptea nu pot dormi din cauza durerii de spate. Partea stângă a feței îmi amorțeste și simț că urmează să-mi paralizeze fața. 

În urma cu 4 luni, am mers de capul meu să îmi fac analize pentru boala Lyme, dată de mușcătura de căpușă. Analizele au ieșit pozitive, la pachet cu multe alte co-infecții. Am început tratamentul, care se va întinde pe o perioadă de 24 de luni.

Îi cer iertare copilului meu

Mă bucur că, după lungi căutări, am descoperit ce am și că Dumnezeu mi-a scos-o în cale pe doamna dr. Roșca Tatiana, medic primar neurochirurg, la care mă tratez în prezent. Mă rog la bunul Dumnezeu să îmi dea putere să pot duce tratamentul la bun sfârșit și să ies învingătoare din lupta aceasta. Multumesc din suflet familiei, care mă sprijină necondiționat, soțului, care mi-a fost alături clipă de clipă, și prietenilor mei.

Iar ție, copilul meu mult iubit, îmi cer iertare pentru momentele când simt că nu mai pot și cedez nervos! Mami îți promite că va lupta pentru tine și că o să îți arate iubirea ei necondiționată!”

Mama și băiețelul ei.

Dacă te-a impresionat povestea scrisă de această mamă cu boala Lyme, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa