Mama copilului mort după o operație de rutină: „Vreau ca oamenii care omoară copii să nu mai poată opera”

Geta Roman, director editorial
scris pe
copil spital perfuzie

„Vreau ca toată lumea să plătească după cum a greşit, vreau ca oamenii care omoară copii să nu mai poată opera, asta îmi doresc”, a declarat mama băiețelului de 1 an și 10 luni, care a murit după o intervenție de rutină la Spitalul Sanador din București.

Mama în vârstă de 36 de ani a povestit, pentru ziarul „Adevărul”, că a optat să-şi opereze copilul în clinica privată de frica infecţiilor intraspitaliceşti din spitalele de stat. Au ajuns sâmbătă, 20 octombrie 2018, la clinica privată şi, la scurt timp de la internare, Ştefan a ajuns pe masa de operaţie.

mama copilului
Sursa: stirileprotv.ro

Operat de un medic care lucrează și la stat

Medicul chirurg care l-a operat, care îşi desfăşoară activitatea şi în Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală, nu i-a vorbit mamei de riscuri, susţine femeia. „A spus că este doar o intervenţie de rutină”, a mărturisit tânăra.   În jur de ora 13.00, chirurgul a ieşit din operaţie şi le-a transmis părinţilor că totul este în regulă. „Copilul era somnolent, am tot întrebat de ce doarme şi de ce nu îşi revine din anestezie. Mi-au spus că totul e normal, să stau liniştită, că aşa îşi revin ei mai greu. Anestezista spunea că i-a dat chiar o doză mai mare de anestezic şi că acesta ar fi motivul pentru care încă e somnoros. Ştefan a mai făcut o intervenţie, într-o altă clinică privată, în ianuarie, şi se trezise mai devreme. După ce am semnalat noi că ceva nu e în regulă, au venit toţi medicii. Noaptea, copilului i s-a făcut rău”, spune Andreea Duţă.

„Mulţumim celor de la SMURD că s-au luptat pentru viaţa copilului”

Sursa: Știrileprotv.ro

Femeia și-a luat în braţe copilul şi a fugit cu el la camera asistentelor. „Atunci a început haosul. Nu ştiau să folosească oxigenul, nu-şi găseau echipamentele, nu-şi găseau aparatele, doctoriţelor de gardă le tremurau mâinile. Habar nu aveau ce să facă, în loc să înceapă manevrele de resuscitare, a durat minute în şir şi atunci noi am sunat la SMURD. Am intrat în panică şi ne-am dat seama că nu sunt capabili să gestioneze bine un caz. Iar acolo era copilul nostru. Au venit cei de la SMURD, care într-adevăr s-au luptat pentru viaţa copilului nostru, numai că s-au pierdut nişte minute în care ei pur şi simplu se uitau, dădeau din colţ în colţ. Stai să chemăm de la nu ştiu ce etaj, stai să vină nu ştiu cine. Aoleu, perfuzia! De care perfuzie? Cu glucoză? Cu adrenalină? Habar nu aveau! Mulţumim celor de la SMURD că s-au luptat pentru viaţa copilului”, a continuat mama copilului.

Mama copilului mort după o operație de rutină: Părinții au cerut banii înapoi

Femeia a mai spus că au solicitat banii de operaţie înapoi (11.500 de lei), după ce un reprezentant al spitalului i-a sunat pe părinţi, la două zile de la producerea decesului.

Mai multe anchete sunt în desfășurare în acest moment.

Ministerul a trimis Direcţia de Sănătate Publică pentru a stabili dacă au fost respectate procedurile şi protocoalele. Iar marţi, 23 octombrie, se va face autopsia, pentru a se stabili cauzele morţii. Tatăl băieţelului a depus o plângere la parchet.

Acuzaţiile sunt anchetate și de procurori, dar şi de Ministerul Sănătăţii care a precizat că raportul preliminar al controlului efectuat de DSP Bucureşti la Spitalul Sanador, a constatat că s-au respectat procedurile igienico sanitare. Au fost verificate respectarea circuitelor, traseul pacientului, condiţiile de igienă din secția ATI pediatrie, şi produsele biocide utilizate.

Şi reprezentanţii spitalului privat au transmis un punct de vedere. ”Conform documentației medicale avute la dispoziție precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale”, se arată în comunicat.

Un caz asemănător s-a întâmplat în anul 2009, tot într-o clinică privată din București. Atunci, un băiețel de trei ani a murit la Centrul Medical Unirea, dupa ce medicii i-au facut o anestezie pentru o investigatie RMN.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa