INSMC (fostuI IOMC) a renovat și modernizat nouă rezerve pentru copii

Theodora Fintescu, redactor
scris pe

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului ,,Alessandrescu- Rusescu’’, cunoscut și sub numele de IOMC, a inaugurat 9 rezerve renovate și modernizate cu sprijinul companiilor partenere.

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului ,,Alessandrescu- Rusescu’’ București (INSMC) a anunțat finalizarea primei etape a proiectului de renovare și utilare a rezervelor pentru copiii internați în Spitalul de Pediatrie al INSMC. La finalul acestei etape au fost inaugurate primele 9 rezerve din secția Pediatrie III, lucrările fiind realizate cu sprijinul companiilor partenere implicate în acest proiect.

Fotolii extensibile, TV, frigider în cameră

Anual, în compartimentul de urgență al Spitalului de Pediatrie al INSMC primesc îngrijire medicală aproape 50 de mii de copii din București și împrejurimi, o mare parte dintre ei având nevoie de îngrijire medicală prelungită, respectiv de internare cu însoțitor.

Acest proiect, realizat cu implicarea companiilor partenere (A&D Pharma, Secom, BOIRON România, Aqua Carpatica, Bebe Tei, Zepter, Anchor Grup) completează serviciile medicale oferite în cadrul INSMC și oferă pacienților INSMC condiții la standarde europene.

Cele 9 rezerve renovate și modernizate aparțin Secției de Pediatrie III și sunt dotate cu televizoare, frigidere, aer condiționat, fotolii extensibile pentru însoțitori, baie proprie.

Urmează compartimentul de Primiri Urgențe

Lucrările au început în luna iunie 2019, iar investiția totală s-a ridicat la aproximativ 60 de mii de Euro, fonduri puse la dispoziție de către companiile partenere. Proiectul va continua cu renovarea, utilarea și dotarea completă a compartimentului de primiri urgențe pediatrie.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa