Spital renovat și utilat cu bani din donații

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
INSMC are o nouă secție complet renovată și utilată.

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului ,,Alessandrescu- Rusescu’’ a inaugurat noua Secție de Pediatrie I cu Compartiment de Hematologie și Fibroză Chistică, renovată și utilată cu ajutorul sponsorilor.

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului ,,Alessandrescu- Rusescu’’ București (INSMC) a inaugurat o secție renovată și utilată complet, parte a Proiectului de Renovare inițiat în februarie 2019. Secția Pediatrie I, în cadrul căreia funcționează cel mai mare Centru de Fibroză Chistică din țară, a fost renovată, modernizată și reutilată cu sprijinul sponsorilor, care au donat pentru renovarea și utilarea ei.

Secția de Pediatrie I din cadrul INSMC Pediatrie are o suprafață totală de 455 mp și cuprinde și două compartimente – Compartiment de Hematologie și Compartiment de Fibroză Chistică. În cadrul Compartimentului de Hematologie sunt tratați copii din București și din țară cu afecțiuni grave precum talasemie, forme rare de anemii, hemofilie.

Salon renovat la INSMC.

În cel de-al doilea compartiment al secției – Compartimentul de Fibroză chistică – funcționează cel mai mare Centru Regional de Fibroză chistică din țară, care deservește pacienți din Moldova, Dobrogea și Muntenia. Fibroza chistică este cea mai frecventă boală genetică monogenică cu afectare multisistemică, dar predominant respiratorie, gravă. Secția are o capacitate totală de 42 de paturi și este formată din saloane cu 3-4 paturi cu băi proprii, sisteme de administrare oxigen, buton de panică.

Secția beneficiază și de un salon destinat special copiilor cu dizabilitate motorie. Prin renovarea și utilarea acestei secții este asigurat tratamentul optim micilor bolnavi. Spațiul este renovat complet, utilat cu aparatură medicală nouă și performantă. De asemenea, pentru a le oferi un cadru cât mai prietenos pacienților, spațiul a fost decorat cu personaje îndrăgite de copii. Lucrările au fost începute în august 2020, iar investiția totală a fost de 230.000 de euro.

Hol renovat și pregătit pentru sărbătoare.

Dr. Iustina Stan, Șef Secție Pediatrie I, spune: „Renovarea și utilarea celei mai mari secții din INSMC Pediatrie era o nevoie de mult timp rostită. Cele două compartimente care predomină în secție deservesc anual câtorva sute de copii cu probleme grave de sănătate. Mulțumim sponsorilor pentru implicare! Lucrările de modernizare realizate și echipamentele donate vor contribui major în stabilirea unui diagnostic rapid și adecvat și la o mai bună relaționare cu pacientul și cu familia acestuia.”

Începutul anului viitor va aduce și un nou proiect. Va începe renovarea, utilarea și dotarea completă a Ambulatoriului de Specialitate al INSMC Pediatrie, iar suma estimativă de care este nevoie pentru finalizarea proiectului va fi de 300.000 de euro, pentru renovare și utilare.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa