Îngrijitoarele înregistrate când înjurau copiii riscă 7 ani de închisoare. Cum îi înjurau pe cei mici și pe părinții lor

Theodora Fintescu, redactor
scris pe

Părinții unui copil de 3 ani din Iași, care aveau suspiciuni cu privire la ceea ce se întâmplă la creșă, i-au montat copilului un microfon și au descoperit în felul acesta că îngrijitoarele înjurau ca la ușa cortului și îi învățau și pe cei mici să facă la fel. Înregistrările sunt halucinante. 

Copilul familiei Pavel frecventa Creșa nr. 10 ”Piticii năzdrăvani” din Iași, iar părinții au observat modificări suspecte în comportamentul lui. Micuțul le-a arătat părinților cum e lovit cu palma la creșă, iar părintele unui coleg a aflat de la propriul copil că băiatul familiei Pavel este bătut.

Copilul refuza să mai meargă la creșă

„Copilul meu era agitat în momentul în care era dus la creşă. Nu voia să meargă, se ţinea de mine, cerea să meargă acasă, voia doar să stea cu noi, nu mai voia la creşă. Acele discuţii m-au şocat, într-un mediu de educaţie să vorbească aşa nişte doamne cu un copil de 2 ani şi 8 luni mi se pare prea mult. Noi încercăm să îi dăm o educaţie bună, acasă, şi el învaţă altceva la creşă“, a spus Loredana Pavel, mama băiatului, citată de adevărul.ro.

Familia a făcut înregistrările în secret, montând un microfon pe haina copilului. După ce au ascultat înregistrările, au depus plângere penală pentru purtare abuzivă și rele tratamente aplicate minorului împotriva îngrijitoarelor și a asistentelor creșei. Conform Codului Penal, pedeapsa maximă pentru agresiune împotriva minorului este de 7 ani de închisoare.

Toți copiii sunt agresați fizic și verbal

„După audierea înregistrărilor, am constatat cu stupoare faptul că fiului nostru, dar şi celorlalţi copii care fac parte din grupa B, li se aplică de către îngrijitoare tratamente care le pot pune în pericol grav dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală. Prin această modalitate am aflat, sideraţi, faptul că în mod constant toţi copiii sunt agresaţi fizic, verbal prin adresarea de cuvinte jignitoare și de insulte la adresa lor şi a părinţilor acestora, dar şi psihic prin exercitarea de presiuni în vederea impunerii voinței îngrijitoarelor“, se arată în plângerea depusă de părinți.

”Stai jos că dacă nu te omor”

În înregistrări se aud discuții halucinante în preajma copiilor, jigniri, înjurături și amenințări cu bătaia:

  • Copiii sunt nu­miţi „nesimţiţi“, „porci“
  • Copiii sunt înjurați. „În gâtul mă-tii!”, ”Chelea mă-tii, te omor!“.
  • „Băi, dar tu eşti mare, de ce nu faci caca acolo şi faci pe tine? Porcule! Eşti porc, nu tigru cum spune maică-ta, porc eşti! Te caci pe tine. Păi da, uite ce urât miroşi a nespălat“.
  • „Mă-ta, ce face mă-ta? În p***a mă-tii! Ia spune şi tu! Spune! Mă-ta! mă-ta, da!“
  • „Nesimţita ceia de mă-ta şi împuţită. Stai jos că dacă nu te omor“
  • „Ce p***a mă-sii o ţine cu părul ista“
  • „Ce vrei, fată? Fată, ţie îţi miroase a sulă. A sulă îţi miroase. Îţi miroase a oleacă de sulică de pe acuma“.
În urma scandalului de la Creșa nr 10 ”Piticii năzdrăvani”, patru angajate ale instituției şi-au dat demisia: asistenta creșei, două dintre îngrijitoare și coordonatoarea creșei.

O îngrijitoare din Timișoara a primit 4 ani de închisoare

Zilele trecute, o îngrijitoare de la o creșă din Timișoara a primit o sentință de patru ani de închisoare, cu executare, după ce a bătut un copil până i-a rupt un picior. Femeia s-a apărat spunând că în momentul agresiunii nu a fost conștientă de ceea ce face, suferind o criză hipoglicemică, ea fiind bolnavă de diabet. Micuțul a avut nevoie de trei săptămâni de spitalizare și merge la psiholog pentru a putea depăși trauma suferită.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa