Încă o mini- vacanță pentru copii: în intervalul 21- 24 ianuarie (inclusiv) nu se face școală

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
vacanța copii ianuarie

Nici nu s-au întors bine la școală după o vacanță impusă de ninsoare și ger, că celor mici li s-a mai pregătit o pauză de la învățătură. Guvernul a stabilit astăzi, 18 ianuarie, că ziua de luni, 23 ianuarie va fi liberă, pentru a putea fi legată de următoarea zi liberă, adică marți, 24 ianuarie, Ziua Principatelor Române.

Măsura nu se aplică exclusiv în cazul elevilor, ci și al bugetarilor. „Potrivit prevederilor hotărârii, ziua de 23 ianuarie va fi recuperată, în regim de program normal, sâmbătă, 28 ianuarie 2017, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 31 ianuarie 2017. Facilitatea nu se acordă locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii”, a informat Guvernul printr-un comunicat de presă.

Dispoziţiile prezentei hotărâri nu se aplică magistraţilor şi altor categorii din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 23 ianuarie 2017 şi nici participanţilor în aceste procese.

„În ceea ce priveşte activitatea derulată prin Trezoreria statului s-au stabilit datele în care unităţile trezoreriei statului înregistrează în contabilitate operaţiunile de încasări aferente zilelor de 20 ianuarie şi respectiv 23 ianuarie 2017, datele la care vor fi întocmite retururile la încasare, precum şi categoriile de operaţiuni de plăţi prin virament care vor fi efectuate în ziua de 23 ianuarie 2017 de către Ministerul Finanţelor Publice”, mai arată comunicatul.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa