Idei de fotografii pentru gravide pe care le poți realiza acasă

Sedințele foto în timpul sarcinii pot fi realizate chiar acasă, fără costuri, fără deranj.

Roxana Ioana Ancuța
scris pe
Idei foto pentru gravide. Sedințele foto în timpul sarcinii pot fi realizate chiar acasă, fără costuri, fără deranj.

Realizarea ședințelor foto în timpul sarcinii vă ajută să surprindeți toate transformările săptămânale ale corpului, dar și să creați amintiri alături de cei dragi și să păstrați emoțiile acelor momente.

Când vine vorba de fotografiile de maternitate, opțiunile sunt nenumărate. Începând cu ipostazele, decorul, recuzita și alte elemente de care vă puteți ajuta să aveți parte de un „shooting” reușit acasă.

„Clienților mei întotdeauna le recomand să aleagă un loc care reprezintă ceva special pentru ei. Asta va ajuta la crearea unei povești”, este sfatul oferit de Sara Wight, fotograf. Gândiți-vă la locurile care vă aduc bucurie, inspirație și care vă fac să vă simți confortabil. Indiferent cum pozați – sau cine vi se alătură în fotografie – focalizați atenția pe burtică. „S-ar putea spune că burtica este evidentă și că oricum se află în centrul atenției. Dar uneori trece neobservată dacă în fotografie sunt mai multe persoane și apar mai multe elemente”.

De ce o ședință foto acasă?

Pentru că este cea mai puțin costisitoare. Este comod să fiți acasă, în mediul vostru, acolo unde vă simțiți cel mai bine. Nu vă deranjează nimeni. Nici măcar niște priviri indiscrete sau curioase. Sunteți la adăpost de vreme neprietenoasă. Acasă aveți la îndemână toate accesoriile și elementele necesare realizării acestor sesiuni de fotografii. Și tot acasă puteți pune în aplicare aproape orice idee vă trece prin cap.

Nu sunteți sigure de unde să începeți? Vedeți recomandările noastre.

Idei foto de maternitate în cuplu

Vreți să-i oferiți și partenerului un rol important în pozele voastre de maternitate? Recreați una dintre aceste ipostaze.

De mână. Nu trebuie să pozați în ipostaze nefirești sau exagerate. Naturalețea este cea mai atractivă. Prin urmare, o primă idee ar fi să vă țineți de mână și să vă bucurați de moment.

Îmbrățișați-vă. O altă postură naturală și frumoasă este și aceea în care voi și partenerii de viață vă fotografiați îmbrățișându-vă.

Decorați camera copilului. Micuțul este „pe drum” spre familia lui, iar acasă cu siguranță îl așteaptă o cameră frumos și cu grijă și iubire aranjată. Puteți realiza ședința foto chiar în camera viitorului vostru pui. Lângă pătuțul care deocamdată găzduiește o jucărie de pluș. Sau în timp ce reamenajați ori adăugați noi elemente decorative acestui cuibușor delicat.

Burtici și baloane colorate. Poate vreți ca prin intermediul ședinței foto să anunțați evenimentul aducerii pe lume a viitorului vostru copil. Puteți organiza un mic shooting în grădină (dacă locuiți la casă). Dacă nu, chiar în apartament. Câteva baloane colorate, confeti, jucării – eventual, și voi doi veseli și fericiți.

Viitori părinți model și…modele. Nu trebuie să fiți pe covorul roșu pentru a fi modele. Vă puteți afla și pe covorul din sufragerie sau pe cel de pe hol, îmbrăcați la fel ca pentru covorul roșu. Sau îmbrăcați ca pentru Halloween. Sau pur și simplu asortați.

Idei de ședințe foto de maternitate cu familia sau prietenii

Așteptați al doilea copil în familia voastră? Sărbătoriți momentul printr-o ședință foto de grup. Asta îi poate include și pe prietenii voștri, nu doar pe membrii familiei. Dacă tot v-ați strâns cu mic cu mare la ședința foto, o primă idee ar fi să încercați să vă îmbrăcați la fel. Sau măcar în aceeași culoare.

Ca de la o burtică la alta. Câte persoane sunt în casă, atâtea burtici. De ce nu s-ar mândri fiecare cu burtica lui? Sau… O burtică umflățică de copil sprijinindu-se pe burtica în creștere a mamei lui. Aici, frățiorul ori surioara mai mari trebuie să știe că ei se află în rolurile principale. Se vor simți măguliți și vor coopera mult mai bine la realizarea ședinței foto.  

Fotografii de maternitate amuzante. Vreți să trimiți fotografii de maternitate prietenilor și familiei? Atunci profitați de ocazie și faceți ceva haios.

Idei foto pentru gravide. Tot în categoria fotografiilor de maternitate intră și anunțul celei mai importante vești pe care partenerul o va primi vreodată. Și anume, că va deveni tătic. Dacă vreți ca acest moment să fie unul special, atunci imortalizați-l. Acest moment este extrem de emoționant și vă va rămâne în memorie pentru totdeauna. Puteți să vă surprindeți partenerii cu vestea sau pur și simplu puteți să trăiți împreună aflarea acestor vești. Cumpărați un test de sarcină și așteptați amândoi rezultatul. Reacțiile surprinse vor fi de neuitat.

Anunțuri și cadouri suprinză pentru viitorii tătici

Vă puteți anunța partenerii că sunteți însărcinate într-un mod inedit. Nu uitați că și aceste momente pot fi frumos surprinse de camera foto. Fotografii puteți fi chiar voi. Dacă nu, rugați un prieten sau o prietenă să vă facă o vizită acasă, plănuți împreună ședința foto care trebuie să îi ia prin surprindere pe partenerii voștri și..bucurați-vă de moment.

Surprindeți-vă partenerii cu ajutorul unui cadou surpriză. Un biberon, o suzetă, o hăinuță de bebeluș drăguț împachetate. Dați-le vestea în mod direct. Ori scrieți un mesaj potrivit pe burtică. Sau ascundeți un bilet în care ați scris mesajul veștii celei mari într-o prăjitură. Între paginile cărții pe care le citesc partenerii voștri, sub pernă, în buzunarul jachetei preferate sau chiar un mic răvaș în paharul periuței și pastei de dinți din baie.

Dacă mai aveți copii, rugați-i pe ei să fie mesagerii voștri. Pot îmbrăca tricouri pe care ați imprimat diferite mesaje. Un exemplu poate fi acesta „Dragă tati, voi avea un frățior. Sau o surioară”. Sau, „Tati, pregătește-te, vine bebe nr 2”. Puneți un scăunel în plus la masă. Dacă vă roagă să le aduceți un pahar cu apă, înlocuiți cana cu un biberon. Dacă aveți animale de companie, prindeți de zgărduța lor un mesaj personalizat prin care să faceți anunțul. Sunt atât de multe idei. Alegeți ce vi se pare mai simplu, mai haios sau mai emoționant și bucurați-vă împreună de aceste clipe unice.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa