Atenționare către părinți: Huggy Wuggy, păpușa la modă care îți roagă copilul să se lase sugrumat

Cristina Călin, redactor
scris pe
huggy wuggy

Tarabele din piețe, magazinele de jucării fizice sau virtuale au o nouă vedetă în 2022: păpușa Huggy Wuggy. De la distanță pare doar un pluș mai urât, însă pe măsură ce te apropii îți dai seama că este chiar înspăimântător. Chiar și așa, copiii îl cer pentru că este la modă.

Huggy Wuggy este un personaj dintr-un joc video, Poppy Playtime, apărut în 2021. Se poate descărca atât pe device-uri care au iOs, cât și Android. Jocul este interzis copiilor sub 12 ani, pentru că are un conținut predominant horror și violent. Cu toate acestea, a devenit extrem de popular, iar filmulețe reprezentându-i personajul principal, Huggy Waagy apar pe toate canalele media: Facebook, Tik-Tok, Youtube. De ceva vreme, a coborât din online în viața reală, sub forma unei păpuși de pluș.

Huggy Wuggy, personaj într-un joc video

Subiectul jocului este foarte simplu: Huggy Wuggy urmărește jucătorul și încearcă să îl omoare ademenindu-l într-o fabrică de jucării abandonată. De fapt, chiar așa este și invitat copilul să descarce jocul: „Încearcă să supraviețuiești furiei jucăriilor răzbunătoare care te așteaptă în fabrica de jucării abandonate”. Recenziile din PlayStore sau din AppleStore îl califică drept cel mai înfricoșător joc al tuturor timpurilor.

Popularitatea l-a scos pe Huggy Wuggy din joc și l-a făcut personajul mai multor filme. Pentru că are un nume amuzant și prietenos, acestea au trecut de toate filtrele canalelor media și au ajuns și la copiii foarte mici, chiar dacă părinții instalaseră programe de control parental. Unul dintre filmele cu succes este un cântec din joc în care Huggy Wuggy îi invită pe copii să îi strângă de gât.

Cântecul popular care le cere copiilor să se lase sugrumați și mâncați

Redăm mai jos câteva dintre versurile cântecului „Free hugs” („Îmbrățișări gratuite”) în care copiii sunt invitați să fie luați în brațe ca mai apoi să fie mâncați.

„Îmbrățișează-mă zi și noapte/ Numele meu este Huggy Wuggy/ Dinții ascuțiți te lasă să sângerezi/ Niciodată să nu-mi spui urât./ Să nu-mi spui niciodată urâtă/ Ține-mă până mori./ Îmbrățișează-mă până mori./ Știu unde te ascunzi./ Pe ventilație aluneci/ Pe gurile de ventilație aluneci/ Nu știi că te voi găsi?/ Oriunde ai umbla/ Oriunde te duci/ În întuneric aștept/ În întuneric aștept/ Nu există scăpare. Nu știi că sunt cu adevărat în spatele tău?/ Nu știi că sunt chiar în spatele tău?/ Mai aproape decât crezi./ Mai aproape decât știi.

(…)Deci nu vii să te joci cu mine?/ Deci nu vii să te joci cu mine?/ Mai stai puțin./ Promit că nu voi mușca așa tare/ Doar crede în zâmbetul meu./ Doar crede-mi zâmbetul./ Numele meu este Huggy Wuggy/ Mă bucur că ai venit la joacă/ Fericit că ai venit la Joacă/ Rămâi până când noaptea devine zi./ Rămâi până când noaptea se transformă în zi/ Joacă toată noaptea/ Numele meu este Huggy Wuggy/ Deși nu mi-e foame/ Tot vreau să te gust/ Doar o mică înghițitură/ Doar o mușcătură mică/ (…)Numele meu este Huggy Wuggy/ Corp neclar și drăgălaș/ Corp neclar și drăgălaș/ Nu vii să mă îmbrățișezi?/ Nu vrei să vii să mă îmbrățișezi?/ Ține-mă până mori./ Îmbrățișează-mă până mori.”

Free Hugs, cântecul fanilor Huggy Wuggy

Plușul care îl reprezintă pe Huggy Wuggy și care se găsește de vânzare în magazine are chiar un velcro (arici) atașat pe ambele mâini astfel încât copiii să îl poarte cât mai strâns de gâtul lor. Pentru că au văzut filmele online cei mici chiar așa „se joacă” cu plușul.

Atenționarea polițiștilor din Marea Britanie

În Marea Britanie poliția a atenționat populația cu privire la acest joc și la mesajele pe care le promovează. „Personajul principal, Huggy Wuggy, care seamănă cu un urs cu mâini foarte lungi și cu lame de ras în loc de dinți, urmărește jucătorii prin tuburi de ventilație. Momente din joc sunt disponibile din peste tot, la fel și cântecele. Unul dintre ele se numește „Vreau să te strâng de gât până nu mai respiri”. Nu ai vrea ca micuțul tău să vadă așa ceva”, a avertizat poliția din Liverpool.

Școlile din Marea Britanie atenționează și ele părinții în legătură cu sinistrul personaj având în vedere că toți copiii vorbesc despre el. „Îmbrățișările ar trebui să aducă iubire și tandrețe, nu moarte și panică”, a scris pe pagina sa de Facebook David Hegarty, directorul unei școli, citat de Forbes.com.

Un copil de 3 ani a vrut să sară pe geam, ca Huggy Wuggy

Copiilor trebuie să li se explice ce se întâmplă cu acest joc și, mai ales, faptul că trebuie să facă diferența între lumea virtuală și realitate. Betth Buxton, mamă a trei copii, de 10, 12 și 3 ani, a povestit pentru Sky News că jocul putea să aibă efecte nefaste în familia ei.

Fetele ei mari se jucau pe aplicația Roblox un joc în care Huggy Wuggy era personaj principal. Femeia se uita la ele și, din context, a crezut că este o aplicație prin care construiesc diverse obiecte. La un moment dat, băiețelul cel mic, care se uita și el la surorile lui, s-a urcat pe fereastră și a spus că sare de acolo, moare și se întoarce „pentru că așa face și Huggy Wuggy”. Apoi a aflat că băiatul povestea la grădiniță despre atacuri armate ca și cum acestea ar avea loc la ei acasă.

Producătorul american al jocului, MOB Games, va lasa în viitorul apropiat partea a doua a jocului Poppy Playtime, care îl care ca personaj principal pe Huggy Wuggy.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa