Gravidă cu test COVID fals pozitiv: „Mi s-au dat pastile deși nu aveam simptome. Asistenta mi-a spus să le iau că nu îmi fac rău…”

Cristina Călin, redactor
scris pe
test COVID fals pozitiv

Mihaela Florina Popescu, o gravidă din Topoloveni, județul Argeș, a mers pe 11 iulie (sâmbătă) la Spitalul din Mioveni, pentru că era însărcinată și simțea niște contracții. Medicul care îi supraveghea sarcina hotărăște să o interneze, urmând ca luni să fie supusă operației de cezariană. Ce a urmat de aici nu este tocmai ce își imaginează o gravidă despre naștere.

Înainte de internare femeii i se prelevează probe pentru testul care depistează noul coronavirus. „A doua zi, duminică după-amiază îmi vine rezultatul: pozitiv. Șoc, groază și disperare! Mă sună doctorul meu și îmi spune să stau liniștită că o să fiu transferată la Câmpulung, că acolo este maternitate pentru gravidele cu Covid și o să fiu tratată foarte bine”, povestește femeia pe contul ei de Facebook.

Dincolo de spaima dată de apropierea nașterii, Mihaela se temea pentru viața părinților ei, a socrului, a străbunicii cărora se teme că le-a dat virusul. ”Mă gândeam la bebeluș, că dacă nasc la Câmpulung nici măcar să îl văd nu mă lasă. Avea să îl trimită la Mioveni sau la Pitești, iar eu să îl iau când ies negativă”, a mai scris femeia.

S-a temut că e un test COVID fals pozitiv și a cerut să fie retestată, dar a fost refuzată

Mihaela a insistat să repete testul COVID însă cei de la Spitalul Mioveni i-au spus că procedura cere să aștepte 8 zile. Nu a putut să facă altă testare, nici măcar cu plată. În cele din urmă a fost transferată la Spitalul Municipal Câmpulung.

”Când am ajuns acolo a început disperarea mea. Horror! Era exact ca într-un lagăr. Vine o doctoră să mă controleze, mă bagă într-o cameră MIZERĂ. Am plâns în continuu. Mi se părea că trăiesc un coșmar și așteptam să mă trezesc”, povestește mămica experiența pe care a avut-o în maternitatea COVID din Câmpulung.

A fost dusă într-un salon unde a stat singură și a fost lăsată acolo. Femeia spune că nimeni nu a venit să vorbească cu ea, să îi explice ce urma să se întâmple, mai ales că a doua zi urma să nască. Dimineața și seara veneau asistentele să îi monitorizeze bebelușul, promițându-i că va veni și un medic să o vadă.

Luni de dimineață, Mihaela a primit o veste bună. Medicul ei de la Spitalul din Mioveni a reușit să obțină retestarea. ”Acum se poate face? Ce josnic! Mi se ia proba și în 10 ore primesc rezultatul: negativ. În sfârșit am respirat ușurată, dar culmea trebuia să mai stau 48 ore să repet din nou”, își amintește mămica momentele prin care a trecut de când a aflat rezultatul de la acel test Covid fals pozitiv.

test covid fals pozitiv

A primit tratament COVID, deși nu avea niciun fel de simptome

Povestea nu se termină aici. Mihaela spune că ”între timp asistentele tot veneau cu tratament pentru Covid. Pentru ce să iau pastile dacă nu am simptome? Pentru ce?”. Asistenta i-a spus să nu își facă probleme pentru că nu are ce îi facă rău.

Între timp, Mihaela a fost sunată de la Direcția de Sănătate Publică pentru a le spune cine au fost contacții ei direcți. Deși femeia locuiește și cu mama ei și se întâlnește în mod frecvent cu socrii, i s-a spus că nu contează la ancheta epidemiologică decât soțul și copilul. „Îmi vine în minte să îl întreb dacă e normal să mi se dea tratament pentru Covid dacă eu nu am simptome. Răspunsul lui a fost: «Cum, doamnă, să vi se dea tratament? V-a dat doctorul tratament pentru Covid? Doamnă, să refuzați tratamentul că nu e normal!» Doamne, mori cu zile în spitalele noastre, mori cu zile!”, a povestit mămica discuția cu reprezentantul DSP Argeș.

Rezultatul celui de-al doilea test a fost tot negativ, iar replica unui medic a fost că a fost o greșeală. „Așa ceva nu mă gândeam să trăiesc vreodată. Pur și simplu m-a marcat pe viață și vă spun sigur că nu sunt singura. Încă o fată venită tot de la Mioveni a fost pozitivă, iar mai apoi miraculos negativă, iar alte două fete care erau în alt salon au ieșit negativ, fără simptome.”

Redacția Totul despre Mame a cerut un punct de vedere de la autoritățile implicate în acest caz, însă până la ora publicării acestui articol nu a primit niciun răspuns. 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa