O gravidă în luna a patra, mama a doi copii, a murit la spitalul din Bacău. Familia acuză intervenția tardivă a medicilor

Daniela Șerb, redactor
scris pe
Gravida avea 38 de ani și alți doi copii acasă
Sursa foto: Digi24

Femeia care a murit avea 38 de ani și obținuse sarcina în urma fertilizării in vitro. Ea mai avea acasă doi copii.

Gravida a ajuns la Spitalul Județean Bacău cu febră, stări de vomă și dureri abdominale puternice, potrivit Digi24. A fost internată în dimineața zilei de 15 martie, la ora 6.30, după ce fusese consultată de medicul de gardă, care a constatat că sarcina era oprită în evoluție. Decesul a survenit în mai puțin de 24 de ore de la internare.

”Pacienta nu ştia acest diagnostic (sarcină oprită din evoluție- n.red.). Fusese evaluată de către medicul care îi urmărea sarcina în privat, în urmă cu 48 de ore, când examenul a arătat sarcină normală. Cu o zi înainte s-a simţit rău şi s-a consultat cu medicul care urmărea sarcina şi i-a spus să ia două-trei tablete, iar dacă nu se ameliorează starea, să se prezinte în Urgenţă. În Urgenţă a venit însoţită de soţ, cu stare generală relativ bună, şi a acuzat febră, cefalee şi mialgii”, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, Aurelia Ţaga, pentru News.ro.

Medicii suspectează că femeia avea probleme de sănătate neștiute

Potrivit informațiilor de până acum, medicii i-ar fi comunicat partenerului de viață al gravidei că trebuie așteptat un anumit interval de timp pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale, timp în care starea de sănătate a gravidei s-a degradat. Medicii au bănuit că gravida mai avea și alte probleme de sănătate.

După 12 ore de la internare, gravida a ajuns pe masa de operație. I-a fost scos colectistul, care era inflamat, iar sarcina a fost evacuată. Femeia a fost transferată apoi la Terapie Intensivă. Medicii au avut un prognostic rezervat. În următoarele ore, au intervenit două stopuri cardio-respiratorii, dintre care ultimul a fost fatal.

Familia gravidei susține că medicii au intervenit prea târziu pentru a o salva și au depus mai multe reclamații, inclusiv la Poliție. Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Mai mult decât atât, susține familia, gravida nu ar fi fost crezută de medici atunci când se plângea de dureri abdominale.

Ovidiu Pruteanu, partenerul femeii, a declarat: ”Mi-a comunicat Maria că ea le spunea că are o problemă, o doare abdomenul, și trei medici au spus că are o cădere psihică. Din păcate, Maria a murit. Cel puțin medicul care a fost de gardă la secția chirurgie ATI, care a fost medic de gardă în noaptea aia, mi-a dat niște explicații, care, în momentul ăla, mai tare m-au băgat în ceață. Nu era nimic concret, folosea doar termeni medicali. Chiar nu puteam să stau să caut pe Google fiecare cuvânt. Doctorul care a operat-o de parascopie, care a luat decizia să o opereze, acuza inclusiv că ar fi fost ceva patologic și că biologia nu o putem controla noi.”

Reprezentanții spitalului susțin că fac verificări, dar că au făcut tot ce au putut pentru a o salva pe gravidă.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa