Gravidă moartă în ambulanță nu credea în COVID: „Nu port mască și nu voi face niciun vaccin”

Cristina Călin, redactor
scris pe
gravidă cu covid
Emilia și soțul ei. Sursă foto: Facebook

Gravida de 39 de ani din Arad care a murit joi, 30 iulie, în timp ce era transferată de la spitalul din localitate la cel din Timișoara nu credea în existența noului coronavirus. Femeia însărcinată în 7 luni a murit în ambulanță.

Arădeanca suferea de diabet și de obezitate. Peste aceste probleme de sănătate a venit și noul coronavirus. Femeia a intrat în stop cardiorespirator în ambulanță, a fost resuscitată, dar a mai avut încă trei astfel de episoade în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara.

Era obeză și diabetică

„Este vorba despre o gravidă care era în 28 de săptămâni, internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Arad. A fost testată pozitiv Covid. A fost consultată de colegii de la Obstretrică-Ginecologie. Pe parcursul internării la Arad pacienta nu a prezentat nicio problemă obstetricală. Am fost anunțați că se transferă pacienta la Timișoara. Se dorea un prim consult la clinica noastră, iar apoi să fie transferată spre Spitalul de Boli Infecțioase. Au apărut complicații majore, motiv pentru care a fost transferată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara, unde din păcate, cu tot efortul depus de colectiv, nu au putut-o resuscita. Avea comorbidități”, a spus Marius Craina, șeful Clinicii Bega din Timișoara.

Cu câteva luni înainte ca de deces, în luna mai 2020, potrivit publicației Aradon, femeia postase pe Facebook un mesaj anti măști de protecție:

”1. Nu port mască pentru că facilitează reproducerea perfectă pentru bacteriile care pot ajunge în gură și în plămâni. Nu am nevoie de o infecție respiratorie superioară.

  1. Nu port mănuși pentru că am suficientă minte să realizez că ar trebui să schimb mănușile de fiecare dată când ating ceva, altfel e doar contaminare încrucișată cu aceleași mănuși.
  2. Păstrez distanțe sociale pentru că respect spațiul personal al altora, dar nu pentru că mi-e frică de concetățenii sau vecinii mei. De fapt, aș îmbrățișa cu bucurie pe cineva chiar acum în public dacă ar fi un sentiment reciproc. Îmbrățișarea generează eliberearea de endorfine care ridică starea de spirit și ameliorează stresul. Avem parte de suficient stres în această perioadă.

  3. Nu fac vaccinul antigripal pentru că nu vreau să-mi cresc șansele de a face o boală respiratorie superioară și de a mă contamina cu 4 tulpini de coronavirus cu 36%.

  4. Nu merg la testare, chiar dacă prezint simptome de răceală. Știu deja că testul ar ieși pozitiv de C0V1D-I9 pentru a fi adăugat la numerele de „cazuri noi” crescând panica cu care se alimentează circul orchestrat de autorități și massmed1a. Și nu am nevoie de carantină forțată, stat în spital cu forța sau luat medicamente degeaba.

  5. Mă spăl pe mâini cu săpun și apă pentru că … asta am făcut întotdeauna, e normă de igienă elementară.

  6. NU VOI FACE NICIUN VACCIN. Guvernul nu a mandatat niciodată un vaccin și nu mă va obliga niciodată să accept ceva în corp, mai ales în numele unui virus care nu apare decât în statistici și la TV sau alte surse de informare mainstream. Nu sunt oaie și nu mă poate manipula nimeni să cred că guvernul, politicienii și organizațiile mondiale finanțate de filantropi dubioși lucrează pentru binele și siguranța mea.

  7. Nu voi trăi cu frică deoarece nu am trăit niciodată așa și nu voi începe acum. Dacă vrei să stai în casă și să nu ieși pentru că „faci ceea ce trebuie” e treaba ta. Dacă oficialii îți spuneau să te arunci în cap de la balcon că așa scapi de un virus o făceai? Nu cred că ești departe. Oficialii ți-au spus să #STAIÎNCASĂ în loc să îți întărești sistemul imunitar contactând un agent patogen la fel cum ți-au spus că se moare de pojar când știi foarte bine că asta este o abominație. Așadar, voi continua să ies din casă și să fac ceea ce îmi dictează propria conștiință nealterată de minciunile și panica cu care unii aleg să își hrănească mintea.

  8. Oprește știrile și începe cercetările independente. Vei afla multe și vei realiza că ai fost mințit și manipulat. Vei afla inclusiv că OMS are interdicție în multe țări din cauza milioanelor de victime pe care le-a făcut cu vaccinurile. Culmea, țările unde OMS nu are acces, au cele mai puține cazuri de coronavirus. Da, e mai greu să faci eforturi de gândire ca să îți formezi propria viziune decât să iei totul ambalat de la TV ca să crezi ce vor alții.”

Avea șanse de supraviețuire dacă era intubată la timp

Medicul Raul Păstrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, crede că cele două vieți puteau fi salvate: „Din informațiile noastre, pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad, inițial, asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la maternitatea Covid-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean, inițial în secția de Chirurgie, pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic care a evidențiat sarcină normală. Când pacienta a început să se decompenseze respirator (insuficiență respiratorie) a fost transferată pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a acelui spital, unde nu ar mai fi fost urmărită. Din informațiile noastre, a fost „descoperită” în această dimineață la raportul de gardă, de către un inspector epidemiolog, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește. Acest lucru este halucinant, având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70 la sută, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de Anestezie și Terapie Intensivă. Fiindcă pacienta nu prezenta probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct în secția ATI, pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, a unui părinte și a unui făt”.

Medicii de la Arad spun că femeia însărcinată era bine când a plecat de la ei

Medicii de la Arad spun că femeia a plecat de la ei conștientă, s-a ridicat singură din pat, s-a așezat singură pe cărucior. ”O bolnavă care se așează singură pe cărucior pentru a fi transportată la salvarea SMURD… Stopul respirator nu l-a făcut la ieșire din Arad, bolnava nu era atât de neoxigenată, stopul respirator l-a făcut în Timișoara, când a ajuns, motivația că nu a fost bine tratată este total falsa, pentru că ea a stat tot timpul pe oxigen pe salvare și medicul de pe salvare a sunat-o pe colega mea și i-a spus că a scăzut saturația și că a vrut să o intubeze și să o pună pe pat și în final nu a pus-o și a făcut stopul respirator”, a declarat Teodora Olariu, medic șef de secție spital Arad.

Soțul femeii, Vasile Balea, spune că a vorbit cu ea în seara de dinainte să se întâmple tragedia. „Mi-au zis că e bine și că o trimit la spital la Timișoara și ei au trimis-o direct aproape moartă. Nu știu ce să zic, nu mai am încredere în nimeni, numai atât știu, că nu am nici soția, nici pe aia mică. Au zis că totul e bine, nu mă suna nimeni. Ultima dată am vorbit la ora 9 și 16 minute, mi-a trimis ea ultimul mesaj, a zis că se simte mai bine și că mă iubește. Abia pe la 7 m-a sunat de la Timișoara doctorița, a început să mă ia așa frumos și mi-a spus că e decedată soția.”

Ancheta continuă în acest caz.

Despre legătura periculoasă dintre diabet, obezitate și noul coronavirus vă recomandăm acest articol, apărut în site-ul medical smartliving.ro.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa