Doi gemeni de doi ani din Ploiești au căzut de la etaj. Mama lor era live pe Facebook în altă cameră

Cristina Călin, redactor
scris pe
gemeni ploiești
Echipajele de salvare au venit foarte repede, dar nu au putut face nimic pentru copii.

Doi copii de doi ani, o fetiță și un băiețel gemeni, au căzut de la etajul 10, miercuri, 11 august și la scurt timp au murit. În timp ce ei se jucau într-unul dintre dormitoare mama lor era în altă cameră, unde, potrivit unor surse, făcea live pe Facebook și asculta muzică.

Tragedia s-a întâmplat la ora 20.48, în orașul Ploiești. Cei mici se jucau într-o cameră, s-au urcat pe o masă aflată în dreptul geamului și s-au aplecat peste pervaz. La scurt timp au căzut de la o înălțime de peste 30 m. Prima a căzut fetița. Chiar în momentul în care copiii cădeau au fost văzuți de niște vecini care au sunat imediat la 112.

Femeia a declarat că făcea curățenie

„În cursul acestei seri, în jurul orei 20.30, polițiștii Secției nr.2 de poliție Ploiești, au fost sesizați prin apel 112, despre faptul că pe Bulevardul Republicii, 2 copii gemeni, fată și băiat, cu vârsta de 2 ani și o lună, au căzut de la etajul 10, de la fereastra unui apartament”, au transmis autoritățile prahovene. 

La scurt timp la fața locului au apărut și anchetatorii cărora mama le-a declarat că făcea curățenie într-o altă cameră. Totuși, potrivit presei locale care a difuzat și o înregistrare, femeia făcea un live pe Facebook și asculta manele. Pe înregistrare se aud sirene de ambulanțe și de poliție, însă mama celor doi copii nu le bagă în seamă. Filmarea se termină când reprezentați îi jandarmeriei îi bat la ușă și îi aduc la cunoștință că gemenii ai au căzut de la etaj.

Bătăile în ușă se aud și în filmul de pe Facebook.

În familie mai există un copil cu dizabilități

Vecinii spun că familia se mutase în bloc de doar câteva zile. În apartament, în momentul producerii accidentului, mai erau unul dintre frații gemenilor, un băiat cu dizabilități, și o altă persoană de sex feminin. Tatăl copiilor nu era acasă când s-a întâmplat tragedia.

O sursă Totul despre Mame ne-a povestit că în urmă cu câțiva ani, femeia ai căror copii au căzut de la etajul 10 obișnuia să cerșească în Piața Nordului din Ploiești. Ea provine dintr-o familie modestă, mama sa lucrând ca badantă în Italia de mai mulți ani.

Potrivit unui martor care lucrează la un magazin de vis-à-vis de blocul unde locuiau copiii, pe parcursul întregii zile cei mici ar fi aruncat tot felul de obiecte pe același geam unde s-au urcat și de unde au căzut.

Când au ajuns cei de la SMURD copiii erau în stop cardio-respirator. Medicii de pe ambulanță au încercat să îi resusciteze pe micuți însă nu au reușit să îi salveze. „Din păcate, aceștia au fost declarați decedați. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de ucidere din culpă”, a declarat Mihaela Florescu, purtător de cuvânt IJP Prahova. Momentan femeia se află internată la spital, la secția psihiatrie, în stare de șoc.

Ce trebuie să știe orice părinte despre siguranța copiilor în casă

Nu lăsa în pătuț lucruri care nu sunt necesare

Este prea mic ca să se poată mișca în pătuț – gândesc deseori multe dintre mame. Iar acest lucru este greșit. Pentru siguranța copilului este bine să nu lași păturica, perna, animalele de pluș sau orice alt lucru care nu este necesar în pătuț în timp ce micuțul doarme. El se poate răsuci și astfel apare riscul de sufocare.

Alege cu grijă jucăriile

Deși pe multe dintre ambalajele jucăriilor este specificată vârsta pentru care sunt indicate nu strică să le verifici și tu înainte de a le pune în coșul de cumpărături. Verifică dacă părțile acesteia sunt bine prinse, dacă crezi că jucăria poate să fie băgată în gură sau unele componente sunt ascuțite și își poate face răni.

Nu lăsa bebelușul nesupravegheat

Pentru siguranța copilului este bine să nu-l lași nesupravegheat cât timp tu nu ești în cameră. Este mic și se poate să se rostogolească, chiar dacă până atunci nu a mai făcut în prezența ta astfel de mișcări. De ajutor în astfel de situații sunt chiar monitoarele speciale pentru bebeluși care au atât funcție video, cât și audio.

Instalează un astfel de dispozitiv în camera în care doarme micuțul și așa poți să faci liniștită treburile necesare cât timp el se odihnește.

Protecții speciale pentru uși, pentru colțurile mobilei

De acest aspect este bine să te ocupi încă dinainte ca micuțul să înceapă să facă primii pași. În magazine găsești tot felul de protecții speciale pentru prize, pentru ușile dulapurilor, dar și pentru colțurile ascuțite ale mobilei. Asigură-te că închizi cu astfel de încuietori locurile unde el nu trebuie să aibă acces.

Ai grijă alimentele care au potențial alergen

Vârsta de 6 luni este una importantă pentru mame. Nu doar că micuțul începe să facă lucruri noi, ci pentru că este și începutul diversificării. Bine este să știi că unele alimente au un mai mare potențial alergen, așa că trebuie să le introduci pe rând, de preferat în prima parte a zilei pentru a observa eventualele reacții alergice. Printre acestea se numără laptele, ouăle, nucile, arahidele, căpșunile, peștele și fructele de mare.

Atenție când reîncălzești mâncarea copilului

Un alt aspect de care trebuie să ții cont când vine vorba de siguranța copilului este cel legat de reîncălzirea laptelui sau a mâncării. În timp ce pentru laptele păstrat la frigider este de ajutor un bol mai mare cu apă fierbinte, pentru mâncare este bine să folosești aragazul și nu cuptorul cu microunde. Poți să apelezi și la bolurile speciale pentru bebeluși în care poți să pui apă caldă. Astfel mâncarea nu o să se răcească pe măsură ce micuțul o savurează.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa