Fiul lui Dorin Chioțea este stabil. ”M-am spart în mii de bucăți când l-am văzut inert, și m-am adunat înapoi când i-am auzit țipatul”

Ileana Mirescu
scris pe
accident copil

Jurnalistul Dorin Chioțea a trecut prin momente cumplite. Fiul lui de numai 4 ani a fost lovit de o mașină în localitatea Otopeni. Disperat că nu mai vine Salvarea el a cerut ajutor pe Facebook.

UPDATE. Carmen Chioțea, soția jurnalistului Dorin Chioțea, a postat un mesaj de mulțumire pentru toți cei care le-au fost fost alături în aceste momente dificile. ” Vă MULȚUMIM, prieteni știuți și neștiuți, pentru toate gândurile și rugăciunile voastre de susținere! Ne dau putere și încredere. Acum înțeleg de ce am ales numele Victor pentru mezinul nostru, el este un luptător, este stabil, la ATI, fără leziuni neurologice, comunică cu medicii și cu noi, și chiar dacă ne așteaptă o perioadă mai dificilă, mă uit la suferința celorlalți, pe care medicii o gestionează eroic, și îmi dau seama că „o luptă-i viața, deci, te luptă cu dragoste de ea, cu dor!”

Femeia a povestit și în mesaj prin ce a trecut în momentul în care și-a văzut copilul de doar 4 ani lovit, pe caldarâm, cu răni foarte grave: ”De mai bine de 24 de ore suntem într-o altă dimensiune, pe care n-aș fi crezut vreodată ca o vom parcurge, declanșată de un moment fatal. M-am spart în mii de bucăți când l-am văzut inert, și m-am adunat înapoi când i-am auzit țipatul, dar am reajuns în disperare așteptând ambulanța. În acele minute nesfârșite am cunoscut omenia în doi vecini din cartier cu care nu vorbisem vreodată, Cristian și medic pediatru Ioana, care au compensat cu rațiunea și empatia lor. Ne-am agățat de Dumnezeu și L-am cautat în medici, în rugăciuni, în post…Am chemat îngeri văzuți și nevăzuți…Suntem oameni- atât de fragili, și totuși, atât de puternici.”

În urma incidentului băiețelul a suferit răni grave. Jurnalistul TVR a sunat la 112 pentru a chema o ambulanță însă aceasta întârzia să apară motiv pentru care a cerut ajutor pe rețeaua de socializare. După 26 de minute a venit un echipaj cu medici.

dorin chițea 2
Dorin Chioțea este jurnalist la TVR.

„În primele două minute Victor nu a mișcat, nu a spus nimic. Inert ca o cârpă era. Apoi a început să plângă horcăind, cu sângele șiroind. Așa a apărut licărul speranței. I-am văzut fruntea crăpată, piciorul stâng răsucit, genunchiul drept tăiat. Aveam senzația că se scurge viața din el si tot ce puteam să fac era să-l păstrez nemișcat. E nimicul absolut necesar în această situație. Așa am făcut cunostință cu oroarea nepuțintei, probabil cea mai teribilă stare pe care o poate netrăi un părinte”, descrie Dorin Chioțea starea în care se afla copilul în urma accidentului de mașină. Carmen, soția jurnalistului, ”urla din toate celulele ei că ne moare copilul lovit de o mașină”, după cum spune acesta.

A încercat să caute ajutor peste tot unde a putut

În continuare acesta povestește că ”au trecut 26 de minute până când a sosit ambulanța SMURD. În timpul acesta – când cred că am devenit mai bătrân cu 26 de ani – am găsit ceva luciditate să postez pe facebook o poza poate oribilă, dar despre care am gândit că poate face minuni, poate grăbi lucrurile. Și, oricât de paradoxal ar părea, le-a grăbit pentru că sute de colegi și de prieteni s-au mobilizat, au sunat la toate cunoștințele posibile.” Chiar și cu intervenții, a trecut aproape de jumătate de oră până la sosirea ambulanței.

” Nu voi avea niciodată cuvinte și sentimente să le mulțumesc îndeajuns. Iar din neant, în acea singurătate teribilă, a apărut lângă mine venind de nicăieri doctorița Ioana Nicolau, pediatru la Spitalul Grigore Alexandrescu. Nu am văzut-o în viața mea până azi, dar nu-i voi uita niciodată chipul luminos și calm.

Probabil Dumnezeu a trimis-o, pentru că a oprit cu ajutorul Poliției (care în 3 minute a blocat străzile, o reacție colosală!) mașini să ceară șoferilor trusele medicale de prim ajutor. 26 de minute înseamnă timpul pentru care un om cu relații, o persoană publică, cu studii medicale și cu pilele directe și indirecte la care un cetățean obișnuit nici nu visează, îl poate obține în nordul capitalei României pentru fiul său în această pandemie nenorocită. Sunt mii de orașe și de comune unde această infinitate e mult mai vastă.

E dramatic, putea fi tragic, este enorm de lent, dar asta e ce oferă sistemul medical acum. Nu sunt mașini, nu sunt medici, CoViD19 ocupă tot timpul și toate energiile. În marasmul ăsta, dedicarea echipajului condus de dr Florin Mihai a fost totală.”, descrie Dorin Chioțea situația prin care a trecut de la accindent până când copilul a ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu.

În final, el menționează că băiatul a fost stabilizat. ”Victor Mihai este un băiețel puternic. A fost stabilizat de medicii pregătiți la secundă să îl aștepte la spital, e la terapie intensivă. Nu îi va fi ușor în următoarele zile și săptămâni. Vă rog să vă rugați pentru el. Doamne-ajută!”, spune jurnalistul în final.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa