„Fii Bine cu Tine!”

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

ISTT continuă tradiția evenimentelor „Fii Bine cu Tine!”

Pe 25, 26 și 27 septembrie va avea loc o nouă serie de conferințe din cadrul evenimentelor „Fii Bine cu Tine!”. Tema de anul acesta este dedicată relației de cuplu. Evenimentul este organizat de Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) în parteneriat cu Editura TREI.

Conferințele se vor întinde pe durata a 3 zile și vor include prelegeri despre relația de cuplu și despre transformările și obstacolele pe care le poate întâmpina aceasta.

Din program: Ana Maria Mintici, consilier psihologic, membru ISTT, Partea și întregul: unde sunt Eu în Noi?, Anamaria Draguta, psihoterapeut practicant sub supervizare, membru ISTT, Tu și cuplul – cum să dai „totul” în relație (fără să te pierzi pe tine), Ana-Maria Nastase, consilier psihologic, membru ISTT, Lacrimi de bucurie printre nopti de nesomn – viața de cuplu după apariția copilului.

Înscrieri eveniment: https://www.istt.ro/event/fii-bine-cu-tine-in-cuplu/

Despre invitați

Anamaria Drăguța, membru al ISTT, este psiholog clinician și psihoterapeut cu formare în terapii scurte centrate pe resurse și soluții. Crede că vindecarea este un proces, nu un eveniment, și ea este facilitată de calitățile relației terapeutice care ia naștere în cabinet între psihoterapeut și client.

Ana Maria Mintici, membru ISTT, este licențiată în psihologie și sociologie la Universitatea din București. Master în Psihodiagnoză, Psihoterapie Experiențială a Unificării și Dezvoltare Personală la Universitatea București, Master în Antropologie la S.N.S.P.A. În 2011 a co-fondat Centrul PsihArt, unde lucrează ca psihoterapeut, consilier psihologic și psiholog clinician autonom, cu copii, adulți, cupluri și familii. Din 2015 este membru ISTT și urmează programul de formare în Psihotraumatologie Multigenerațională și Constelația Propoziției Intenției. În prezent se specializează în Psihoterapie de Familie și EMDR.

Ana-Maria Năstase, membru ISTT, este absolventă a Facultății de Psihologie, a masterului de psihodiagnostic și psihoterapie și membru ISTT din anul 2013, Ana-Maria Năstase are atât experiența asistării psihologice a clienților pe drumul lor către a fi bine cu ei înșiși, cât și pe cea a provocărilor unui specialist în PR într-o companie multinațională. 

„Fii Bine cu Tine!” a fost la început doar o idee

A fost o dorință de a transmite oamenilor deschiși către propria cunoaștere și transformare informații valoroase din știința psihologiei. În 2010, o dată cu deschiderea oficială a ISTT, această idee s-a transformat în realitate. Un an mai târziu, o „mână” de psihologi voluntari și sufletiști a început susținerea unor prelegeri cu frecvență lunară, cu scopul ca oamenii să fie informați și sprijiniți potrivit cu nevoile lor. Sprijinul a constat în recomandări, soluții, servicii de evaluare și tratament pentru publicul larg.

În toți acești ani, „Fii Bine cu Tine!” a crescut natural și s-a materializat în evenimente organizate an de an de ISTT în București și în alte orașe din țară.

Esența lui „Fii Bine cu Tine!” este despre conștientizare, vindecare și sănătate psihică. Ne încurajează să ne privim cât se poate de clar pe noi, experiențele noastre personale și modul în care acestea se reflectă în funcționarea noastră.

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociație profesională non-profit care oferă ajutor psihologic prin aportul voluntar al specialiștilor săi, tuturor celor care au nevoie. ISTT oferă consiliere psihologică, evaluare, psihoterapie – individual, în cuplu, dar și pentru familie. Din 2010 până în prezent, peste 400 de persoane au primit gratuit suport psihologic din partea ISTT pentru ameliorarea efectelor negative ale experienţelor traumatizante trăite. ISTT promovează cunoștinţele despre traumele psihice și susține cursuri de formare continuă referitoare la psihotraumatologie pentru psihologi, medici, cadre didactice.

ISTT a luat ființă în 2010. Echipa, formată din specialiști psihoterapeuţi şi consilieri psihologici, colaborează în desfăşurarea proiectelor Institutului cu: asistenţi sociali, cadre didactice, personal medical. ISTT reprezintă o echipă de oameni care facilitează întâlniri profesionale între persoane oneste, deschise la explorarea interioară, ghidată uneori de simptomele fizice sau psihologice, inclusiv în zonele puţin conştientizate şi accesibile, așa cum sunt rănile psihice. Odată văzute şi acceptate, rănile se închid, eliberând mai multă energie şi claritate în viaţa noastră. Această interacțiune creează o bază solidă şi hrănitoare de colaborare şi evoluţie pe toate planurile şi între persoane diferite.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa