Fetiță abuzată în Vrancea, salvată de un filmuleț pus pe internet chiar de mama ei

Cristina Călin, redactor
scris pe
Fetiță abuzată

O fetiță de 5 ani din localitatea Măicănești, județul Vrancea, a fost abuzată sexual de concubinul mamei sale. Femeia a filmat totul, a păstrat filmul în telefon și l-a pus pe o rețea de socializare la 6 luni distanță doar că să se răzbune pe bărbat. Poliția s-a autosesizat, iar Protecția Copilului a luat copila prin ordonanță prezidențială.

Povestea fetiței din Vrancea este destul de simplă. Părinții ei au divorțat în urmă cu ceva vreme. Pe atunci locuiau în Hunedoara, de unde este originară mama. Între timp, femeia și-a găsit un iubit în Vrancea și, de mai bine de un an, s-a mutat la el. Numai că tânărul de 25 de ani nu avea nevoie și de fetiță, așa încât o tot presa pe mamă să scape de ea și să o trimită la tatăl ei. Văzând că nu reușește a început să facă tot felul de gesturi nepotrivite în fața micuței. Îi arăta organele sale sexuale, o și atingea deloc părintește. Mamei nu i se părea nimic în neregulă, ba chiar filma și se distra pe seama preocupărilor concubinului.

Filmul abuzului postat de mamă pe internet pentru răzbunare

Salvarea pentru această fetiță abuzată a venit, paradoxal, de la mamă. Vrând să se răzbune pe concubin în urma unor certuri a postat pe o rețea de socializare unul dintre filmele făcute în care iubitul îi batjocorea fiica. L-a lăsat doar 5 minute, după care l-a șters dându-și seama că s-ar putea să aibă și ea probleme. „Filmuleţul a ajuns pe internet de la mine, prima dată l-am postat eu. A zis el că nu am tupeu să-l postez şi am zis că hai să-ţi arăt că am tupeu să-l postez. Am lăsat 5 minute în care s-au adunat 500 şi ceva de vizualizări, aşa. Pe urmă l-am şters”, a declarat femeia.

În puținul timp cât filmul a fost on-line oamenii au făcut screenshoturi și au răspândit fotografia cu concubinul femeii. Imaginile au ajuns și la poliția din localitate. „Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală  Năneşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în mediul online au fost distribuite fotografii şi o înregistrare video în care un bărbat apare in ipostaze cu tentă sexuală în prezenţa unei minore. Faptele ar fi avut loc într-un imobil de pe raza comunei Măicăneşti, unde bărbatul domiciliază. Poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere sexuală a minorilor. Totodată, a fost sesizată DGASPC”, a declarat Paula Enache, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Nu la fel de promți au fost și cei de la Protecția Copilului Vrancea. După ce iniţial înclina să o lase în grija mamei sale pe fetiţa de 5 ani din Măicăneşti (Vrancea) abuzată de concubinul femeii, în data de 24 iulie 2019, Direcţia pentru Protecţia Copilului Vrancea a decis să o preia pe micuţă în grija statului. „Întrucât nu prezintă garanţiile morale pentru a oferi un climat favorabil pentru o dezvoltare normală a acestui copil, ne-am adresat instanţei de judecată cu solicitarea eliberării ordonanţei preşedinţiale astfel încât să putem institui o măsura de protecţie specială pentru minori”, a declarat Adina Lascan, de la DGASPC Vrancea.

Mamei nu îi pasă de traumele copilei

Miercuri, 24 iulie 2019,  după-amiază, fetiţa a fost luată din custodia mamei ei şi va fi plasată în grija unui asistent maternal profesionist.  Măsura vine după ce, pe parcursul audierilor făcute de procurori, mama fetei a dat dovadă că nu-i prea pasă de traumele psihice cumplite produse fetiţei prin faptele ei şi ale concubinului. Ea a recunoscut că faptele sunt vechi de o jumătate de an, dar că nu le-a făcut publice decât după ce s-a certat cu concubinul, până atunci fiind complice, practic, al ororilor.

Ea nu a arătat niciun moment remuşcări pentru că nu a anunţat încă de la început autorităţile, aşa cum ar fi fost normal. Deşi este acuzată de complicitate la abuz sexual împotriva unui minor şi rele tratamente aplicate minorului, femeia a fost lăsată în libertate, la fel şi concubinul acesteia.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa