O femeie a născut copilul altei mame. „Fetița nu semănă cu noi așa că am cerut analiza ADN”

După ce au apelat la o clinică de fertilizare în vitro, două femei din California au născut copii care nu erau ai lor din punct de vedere biologic.

Georgiana Mihalcea, redactor
scris pe
fertilizare in vitro California soții Cardinale
Soții Cardinale au povestit copleșiți de emoție incredibila poveste a nașterii unui copil care nu era al lor.

Două cupluri din California au trecut printr-o experiență traumatizantă: după ce au apelat la o clinică de fertilizare în vitro, femeile au născut un copil care nu era al lor. Ambele cupluri au dat clinica în judecată.

O femeie din California a născut un copil care nu era al ei, după ce i s-a implantat embrionul greșit la o clinică în timpul fertilizării in vitro (FIV). Daphna și Alexander Cardinale spun că au devenit părinții unei fetițe în septembrie 2019 care nu semăna deloc cu ei, potrivit bbc.com.

Muzicianul Alexander Cardinale, în vârstă de 41 de ani, și soția sa Daphna, în vârstă de 43 de ani, au petrecut luni de zile crescând copilul unui alt cuplu înainte de a descoperi că fetița nu este, de fapt, biologic a lor! După un test ADN, au găsit cuplul care născuse și crescuse fiica lor și împreună au decis să schimbe fetele.

Suspicioși încă de la naștere

În sala de nașteri, Alexander Cardinale se așteptase la un copil care să semene cu primul lor născut, dar a fost surprins să vadă că fetița „a ieșit cu pielea mult mai închisă”.

„A fost atât de supărător încât Alexander a făcut câțiva pași de masa de naștere, dându-se cu spatele de perete”, se arată în acțiunea în justiție, prezentată de bbc.com.

Aproape două luni mai târziu, familia a decis să facă teste ADN, care au stabilit că nu erau înrudiți biologic cu copilul.

Părinții au găsit familia în care se născuse fetița lor și au luat decizia sfâșietoare de a schimba copiii când aceștia aveau patru luni. Cei doi părinți au distribuit pe rețelele de socializare un videoclip cu momentul emoționant în care au cunoscut-o pentru prima dată pe fiica lor reală, Zoë.

Soții Cardinale au dat în judecată clinica de fertilizare în vitro, Centrul pentru Sănătatea Reproductivă din California și pe proprietarul acestuia, Dr. Eliran Mor, pentru neglijență medicală și fraudă.

Daphna a vorbit despre teribila întâmplare într-o serie de interviuri emoționante în care și-a exprimat devastrarea atunci când a descoperit că a fost însărcinată, a născut și a crescut copilul altei mame. Ea a detaliat, de asemenea, durerea cuplului de a plânge despărțirea de bebelușul pe care l-a născut și crescut, în timp ce încerca să-și îmbrățișeze fiica reală.

Eu și soțul meu suntem devastați. Am ratat un an întreg din viața fiicei noastre. Nu am avut experiența de a fi însărcinată cu ea sau de a o naște. Nu am văzut intrarea bebelușului nostru în lume și nu l-am îmbrățișat în primele secunde de viață.

Daphna Cardinale pentru Sky News

Un proces unic pentru o poveste incredibilă

Soții Cardinale au dat în judecată atât centrul de fertilitate din Los Angeles, Centrul California pentru Sănătatea Reproducerii (CCRH), precum și Laboratoarele de embrionologie In VitroTech.

Cadrele medicale sunt acuzate de malpraxis, neglijență și ascundere frauduloasă. Niciuna dintre companiile implicate nu a comentat acuzațiile.

Amintirile noastre despre naștere vor fi întotdeauna contaminate de realitatea că copilul nostru biologic a fost dăruit altcuiva, iar copilul pe care m-am luptat să-l aduc pe această lume nu era al meu.

Daphna Cardinale, mama care a născut copilul altui cuplu

CCRH i-a ajutat pe soții Cardinale să găsească cuplul din California care le născuse fetița lor biologică la numai o săptămână distanță. Fiica soților Cardinale avea aproximativ patru luni când s-au cunoscut pentru prima dată. După mai multe întâlniri, cuplurile au convenit să treacă prin procesul legal de schimb de copii, care a avut loc în ianuarie 2020.

„În loc să-mi alăptez propriul copil, am alăptat și m-am atașat de un copil la care mai târziu am fost forțată să renunț”, a spus femeia la o conferință de presă.

Ea a adăugat că la fel de dificil a fost și pentru fiica mai mare a cuplului, în vârstă de 7 ani, care a înțeles destul de greu acest schimb de copii.

„Oroarea acestei situații nu poate fi subestimată”, spune avocatul cuplului

Doamna Cardinale, care este terapeut, și soțul ei, compozitor și cântăreț, au primit de atunci tratament pentru „simptome de anxietate și depresie”, se mai arată în acțiunea de justiție.

Adam B Wolf, avocatul care îi reprezintă pe soții Cardinale, a spus că și cealaltă familie intenționează să dea în judecată clinica, dar va rămâne anonimă.

Cele două fetițe împreună pentru prima dată. Sursă foto: dailymail.com.uk

Fiica cea mare nu înțelege schimbul de bebeluși

Pe lângă faptul că cei doi soți erau devastați de despărțirea de un copil purtat în pântece, născut și crescut luni bune, trebuie să gestioneze acum și trauma trăită de fiica lor mai mare, în vârstă de 7 ani, care face față cu greu despărțirii de surioara mai mică și acomodarea cu noul bebeluș.

Cel mai greu a fost să explicăm situația Oliviei, fiica noastră mai mare. Din toate momentele acestei povești, aceasta este încă cea mai mare traumă pentru mine… să explicăm unui copil de cinci ani (atunci) că sora pe care o iubea nu e de fapt sora ei. S-a retras puțin față de noi. Nu ne mai lasă să o îmbrățișăm sau să o sărutăm.

Alexandrer Cardinale, într-un videoclip publicat de firma lor de avocatură care o reprezintă

Daphna completează spusele soțului său: „Fiica pe care am crescut-o și de care ne-am atașat a dispărut după luni de afecțiune, dar lupta continuă acum cu fiica noastră mai mare, să o facem să înțeleagă o realitate brutală, aceea de a-și schimba sora mai mică pe care o iubea foarte mult! Mi se frânge inima în fiecare zi să o văd cum suferă, îmi dau seama că această experiență a schimbat-o profund pe fiica noastră mai mare.”

 Daphna a spus că experiența le-a tulburat și amintirile din momentele în care au fost fericiți. 

Amintirile noastre despre naștere vor fi întotdeauna contaminate de realitatea bolnavă că bebelușul nostru biologic a fost dăruit altcuiva, iar copilul pe care m-am luptat să-l aduc pe această lume nu era al meu și nu-l pot păstra”, a spus ea.

Momentul emoționant al primei îmbrățișări a copilului biologic

„Nu există nicio modalitate de a descrie durerea prin care am trecut”. 

Vorbind la emisiunea Today , Daphna a adăugat că a simțit un enorm sentiment de pierdere atunci când a trebuit să dea altei familii copilul pe care l-a crescut și de care s-a legat afectiv timp de patru luni. 

Alexander a descris situația ca un „coșmar cu adevărat imposibil”, exprimându-și indignarea că o clinică „de încredere” ar fi putut comite o greșeală atât de gravă. 

„Am crezut că apelăm la industrie foarte profesionistă. Am avut încredere în acești oameni și nici măcar nu am știut că se poate întâmpla așa ceva”, a spus ea. „Când adevărul a ieșit la iveală, a făcut schimbul de copii cu atât mai sfâșietor”.  

CITEȘTE ȘI: Inseminare artificială sau fertilizare in vitro. Când să apelezi la una, când la cealaltă? Ce înseamnă fiecare dintre le

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa