Eliza Iliescu, fata celei mai vârstnice mame din România, a terminat liceul. Ce planuri are tânăra

Cristina Călin, redactor
scris pe
eliza iliescu si mama ei

Eliza Maria Iliescu, fata celei mai în vârstă românce care a devenit mamă, a absolvit liceul. Tânăra de 17 ani este șefă de promoție și își dorește să urmeze două facultăți.

Eliza a absolvit liceul ”Dimitrie Paciurea”cu media generală foarte apropiată de 10, dar nu își dorește să se laude cu acest lucru. Urmează să dea examenul de bacalaureat, iar fata a declarat pentru Impact.ro că nu își face probleme: „M-am pregătit bine pentru acest examen, așa că-l aștept încrezătoare în forțele mele. Nu am prea mari emoții!”.

Ce planuri de viitor are Eliza Iliescu

După examenul de bacalaureat, Eliza își dorește să urmeze cursurile a două facultăți: Facultatea de Litere și Facultatea de Filosofie. Ea vrea să urmeze aceeași carieră ca mama ei, cea de profesoară.

„Nu am luat niciun moment în calcul varianta de a studia în străinătate. Așa că m-am oprit asupra a două variante. Este vorba despre Facultatea de Litere, dar și de cea de Filosofie. Am decis să urmez modelul mamei și cum ea a fost profesoară, asta vreau să fac și eu! Realizez că nu va fi simplu, mai ales că voi încerca să le urmez în paralel, dar îmi doresc să încerc să fac asta! Și să calc pe urmele mamei”,

Eliza Iliescu

Adriana Iliescu, care luna trecută a împlinit 84 de ani, a fost profesoară universitară de limba și literatura română și autoare de cărți pentru copii. În urmă cu un an fata declara că mama ei este cea care o ajută să învețe.

“Am terminat anul cu media 9,97. Acum urmează să mă pregătesc pentru Bacalaureatul de anul viitor. Este o etapă foarte importantă din viața mea. Mama mă ajută să învăț mai ușor încă de pe acum, îmi explică tot ce nu înțeleg. Asta o să facem împreună toată vara.”

Eliza Iliescu, la finalul clasei a XI-a
Eliza și Adriana Iliescu în urmă cu câțiva ani

Vestea notelor foarte mari ale fetei este foarte bună pentru cele două pentru că în urmă cu 4 ani, la examenul de Evaluare Națională fata nu a prins o zi foarte bună la examenul de matematică. Dacă la română a luat 8,50, la matematică a adunat doar 4,55, având o medie de 6,52.

Adriana Iliescu, o mamă de Cartea Recordurilor

Adriana Iliescu a intrat în Cartea Recordurilor în 16 ianuarie 2005 când a devenit cea mai vârstnică femeie din lume care a dat naștere unui copil. Când a născut-o pe Eliza Maria Bogdana avea 66 de ani și 330 de zile.

Adriana Iliescu la puțin timp după naștere

Femeia a început să primească tratament hormonal pentru a i se opri menopauza în 1995, iar fertilizarea in vitro a fost făcută de medicul Bogdan Marinescu în 2004. Sperma și ovulul au fost de la donatori anonimi. În urma fertilizării, Adriana Iliescu a rămas însărcinată cu tripleți, dar după trei săptămâni unul dintre embrioni și-a încetat dezvoltarea. În săptămâna 33 de sarcină, cei doi feți, ambii de sex feminin, aveau 1,45 kg, respectiv 690 g. Cel mai mic dintre ei nu a supraviețuit nașterii. Eliza Maria Bogdana este cea care a supraviețuit și a avut nevoie să mai stea în spital încă 6 săptămâni după naștere.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa