Toți elevii din București merg de miercuri, 19 mai, la școală

Cristina Călin, redactor
scris pe
elevii din București

Elevii din București vor merge fizic la școală de miercuri, 19 mai, indiferent de clasa în care sunt. Rata de incidență a scăzut sub 1 la mia de locuitori.

UPDATE: Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis azi că toți elevii din Capitală vor merge de miercuri, 19 mai, la școală, în format fizic, a anunțat astăzi, 18 mai, prefectul Capitalei Alin Stoica.

„Începând cu data de 19.05.2021 la nivelul unităților de învățământ din municipiul București activitățile didactice se pot desfășura cu participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitatea de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, conform Ordinul ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV – 2, cu modificările și completările ulterioare”

Hotărârea CMBSU

Alin Stoica a declarat că în cazul elevilor care nu pot să meargă la școală în format fizic decizia stă la consiliul de administrație al școlilor sau la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Știrea inițială

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, a declarat că cel mai devreme copiii ar putea să se întoarcă cu toții în bănci începând de miercuri, 19 mai. “Este posibil ca de miercuri să se meargă la școală, în funcție de decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Noi am dat prin modificarea ordinului comun posibilitatea să se deschidă, dar asta nu înseamnă că e o obligativitate”, a precizat Cîmpeanu.

Urmează o ședință care va stabili când merg copiii la școală

Ministrul a mai spus că dacă se publică în Monitorul Oficial de luni, 17 mai, modificarea ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății nu mai este cazul să se organizeze luni noapte o ședință a CMBSU pentru a anula deschiderea școlilor pentru toți elevii începând de marți, 18 mai. Cel mai probabil se va face ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care prevedea că localitățile unde școala începe complet în format fizic se stabilesc doar în ziua de vineri, în baza incidenței COVID sub 1 la mie, va fi modificat luni. Astfel, ordinul va fi modificat la art 2, alin. 3, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare.

Rata de infectare în București a ajuns luni la 0.94, după ce cu o zi în urmă a fost 1.06, coborând zilnic pe tot parcursul săptămânii trecute.

Rata de infectare pe sectoare, potrivit data.gov.ro:

  • Sector 1 -1,06
  • Sector 2 – 1,05
  • Sector 3 – 0,74
  • Sector 4 – 1,03
  • Sector 5 – 0,8
  • Sector 6 – 0,9

Conform modificărilor anunțate de ministrul Educației, școlile din București s-ar putea deschide în totalitate încă din această săptămână.

Ce copii pot rămâne on-line

Elevii care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate, trebuie sa aibă asigurat accesul online la procesul de învățământ, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Regula se va aplica pentru toate localitățile unde rata de infectare este sub 1 la mia de locuitori.

Indiferent de rata de infectare copiii vor trebui să poarte mască la ore, dar pot renunța la ea în curtea școlii.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa