Eleva care i-a cerut primarului un telefon plătit din alocație va primi telefoane și pentru colegii ei

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
telefon plătit din alocație
Fata i-a scris primarului că îi va da lunar alocația ei dacă acesta îi va cumpăra un telefon în rate.

O elevă dintr-o comună suceveană i-a trimis primarului o scrisoare emoționantă în care îl roagă să o ajute cu un telefon pentru a putea participa la cursurile online. Fata face parte dintr-o familie cu șapte copii, din care șase sunt elevi, și folosesc cu toții telefonul mamei pentru lecții. Primarul i-a răspuns că îi face rost numaidecât de un telefon, i-a publicat scrisoarea pe Facebook și zeci de persoane s-au oferit să îi trimită tabletă sau telefon.

Ciprian Robert Tamaș este primarul cumunei Șuletea din județul Vaslui, iar marți, 5.05.2020, o fetiță de la școală i-a scris, într-o scrisoare: ”Sunt conștientă că singura noastră șansă pentru a reuși în viață este să învățăm bine…Acum, cu această nebunie ce ne ține departe de băncile școlii, singura noastră legătură cu profesorii noștri este mediul online. Momentan folosim toți telefonul mamei mele, dar nu reușim să ținem pasul cu aceste sistem de învățământ, datorită lipsei unui alt telefon. Știu că aveți un suflet bun și vă rog cu toată ființa mea să îmi împrumutați și mie un telefon, iar dacă nu aveți unul disponibil să îmi cumpărați dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocația, vă voi aduce numaidecât banii”.

Primarul a postat scrisoarea fetei pe pagina lui de Facebook, însoțită de următorul mesaj: ”Da! Răspunsul meu este afirmativ, îți voi da un telefon în stare perfectă de funcționare pentru a-ți face temele la timp, copil minunat! Am primit această scrisoare pe Messenger de la o fetiță, elevă a școlii noastre! Pur și simplu mi-au dat lacrimile! Am vorbit dimineață cu directorul scolii și mi-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situație! Nu au telefon, nu mai vorbim de tabletă sau de laptop, pentru a interacționa cu cadrele didactice online! Am o veste bună și pentru elevii care dispun de telefoane și nu au date mobile: la sfârșitul săptămânii vom putea utiliza internetul gratuit prin WI-FI, în punctele stabilite din fiecare sat! Astfel, am rugămintea la voi, prietenii mei dragi, care v-ați schimbat Smartphone-ul și vreți să aduceți o bucurie, să îl donați pe cel vechi cu toată bucuria unui elev nevoiaș din comuna noastră! Noi promitem că vom face poze și vă trimitem fiecăruia dintre voi bucuria și zâmbetul copilului norocos! Pentru mai multe detalii, vă stau personal la dispoziție, la telefon 0768 673 653!

30 de copii din școala pe care o frecventează eleva care i-a scris primarului nu reușesc să participe la cursuri din cauza problemelor cu tehnologia.

250.000 de copii nu pot participa la școala online

Postarea lui, distribuită de aproape 350 de persoane, a generat o serie de promisiuni, mai multe persoane angajându-se să trimită telefoane sau tablete pentru toți copiii din comună. Primele aparate ar urma să ajungă chiar zilele acestea la copii.

În acest moment, conform datelor Ministerului Educației, 250.000 de copii din România nu au acces la educația online, din cauza lipsei telefoanelor/ tabletelor/ laptopurilor și/ sau a internetului. Ministerul Educației a solicitat Guvernului deblocarea banilor necesari pentru ca, până în toamnă, acești copii să primească aparatura necesară în eventualitatea în care școala online va continua și în anul școlar următor. În paralel, s-a mobilizat și societatea civilă și o serie de organizații și companii donează familiilor sărace aparatura necesară educației.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa