O asistentă medicală și bebelușul ei au murit la naștere la Spitalul Județean Craiova

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

O asistentă medicală a murit la câteva ore după ce a născut la Spitalul Judeţean din Craiova. Bebeluşul ei a murit la naştere. Familia acuză medicul care a programat cezariana prea devreme față de termenul nașterii.

Soțul tinerei care a murit spune că femeia a avut o sarcină fără probleme, că făcuse analize suplimentare în străinătate și că medicul a chemat-o pentru cezariană cu câteva săptămâni mai devreme față de cum o programase inițial.

Poliţia a declanșat o anchetă pentru a stabili dacă este vorba despre culpă medicală.

Robert și Georgina SURSA FOTO: Faceboob Robert Negrea

Femeia în vârstă de 27 de ani (FOTO) lucra ca asistent medical la Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu. Potrivit soţului tinerei, aceasta a avut o sarcină fără probleme şi făcuse analize suplimentare în Statele Unite ale Americii şi în Germania, pentru a exclude orice suspiciune.

 

Sarcina a fost monitorizată încă de la început de un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova care, iniţial, i-ar fi spus că ar urma să nască în 11 iunie. În 18 mai a anunţat-o însă ca va naşte prin cezariană şi a chemat-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova pe 20 mai.

„Nu știu de ce a chemat-o așa devreme pentru cezariană”

„Soţia mea şi-a urmărit sarcina ca la carte. Am făcute teste în America. Am făcut teste de trombofilie în Germania. Sarcina a fost urmărită ca la carte, să excludem orice suspiciune. Totul era bine. Inclusiv săptămâna trecută şi-a făcut analizele şi nu a ieşit nimic. Sarcina să zicem că era la termen. A fost chemată pentru cezariana asta. Prima dată i s-a dat termenul de 11 iunie pentru a naşte. După ultimul control, din data de 28 aprilie, i s-a spus să sune pe 18 mai pentru a fi programată pentru cezariană. Ceea ce a şi făcut. Pe 20 ne-am prezentat la blestematul spital, la Craiova. Nu ştiu de ce a chemat-o aşa devreme. Asta trebuie să spună doctorul, care a putut doar să-mi spună că îi pare rău”, a declarat pentru Mediafax Robert Negrea, soţul tinerei.

În timpul naşterii, bebeluşul a murit, iar mama a decedat câteva ore mai târziu.

Deces după cezariană. A fost sesizată Poliția, însă familia nu a făcut încă plângere

Primele concluzii arată că fetița pe care a adus-o pe lume tânăra asistentă a suferit o hemoragie pulmonară. Imediat după decesul copilului, mama, aflată deja în stare de șoc, a murit. „Mama a fost reoperată, nu știu ce s-a înâmplat. A murit în timpul nopții, la Terapie Intensivă. Am informat Medicina Legală pentru necropsie și, în paralel, a fost sesizată și poliția. În urma anchetei și a rezultatelor necropsiei, vom vedea ce măsuri luăm la nivelul spitalului, dacă este cazul să sesizăm Colegiul Medicilor, Consiliul Etic din cadrul spitalului. Să vedem dacă este vorba și despre o culpă medicală”, a declarat pentru gds.ro managerul Spitalului Județean Craiova, Teodor Sas.

Până acum, familia nu a depus plângere împotriva medicilor. Poliţiştii au deschis un dosar penal penal pentru ucidere din culpă.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa