Părintele parentigului necondiționat, în România. De ce să vii la conferința lui Alfie Kohn?

Adriana Moscu
scris pe

Află care sunt motivele pentru care trebuie să vii la conferințele lui Alfie Kohn

Ne pregătim pentru conferințele lui Alfie Kohn din 2019, pe 16 martie 2019 la București și pe 17 martie 2019 la Cluj! Avem entuziasm, avem emoții și avem, cumva, siguranța dată de experiență în ceea ce privește conferințele cu Alfie.

Ne dorim ca numărul părinților care aplică principiile parentingului necondiționat să fie din ce în ce mai mare.

Alfie Kohn se va afla pe 16 și 17 martie 2019 pentru a patra oară în România pentru a susține o nouă serie de conferințe, în București și Cluj. Conferința ”De la pedepse si recompense la cooperare și colaborare” este organizată de TOTUL DESPRE MAME cu sprijinul Transylvania College și Asociația pentru Comunicare Nonviolentă. Detalii AICI.

De ceea, am adunat la un loc motivele pentru care un părinte ar trebui să vină la conferințele lui Alfie Kohn.

Nu le-am inventat noi, ci le-am primit de la cei care au fost la conferințele lui din anii trecuți.

Acest articol este pentru cei care nu știu de ce-ar trebui să vină, cei care nu sunt convinși că ar trebui să vină, cei care vor să fie părinți mai buni și pentru cei care vor copii fericiți.

”Personajul Alfie Kohn este unul extraordinar.”

”Consider că e important să ne schimbăm un pic mentalitatea în ceea ce privește creșterea copiilor, să renunțăm la anumite prejudecăți și obiceiuri care ne-au fost adânc inoculate de către sistemul nostru de învățământ și societate. Chiar daca nu putem aplica tot ce am învățat la conferințele lui Alfie, este foarte important că ni s-a schimbat cu totul percepția asupra educației.” (Cristina I.)

”Alfie este un evanghelist al educatiei sănătoase, așa cum ar trebui ea să fie, adică diferită de cea „clasică”, bazată pe pedepse și recompense. În afară de faptul că tot ce prezintă el este bazat pe studii, personajul Alfie Kohn este unul extraordinar, care transmite nu numai informații de valoare, dar și o energie prin care să ne motiveze pe noi, părinții, să schimbăm ceva. Recomand cu toata caldura conferintele lui Alfie Kohn!” (Dan D.)

”Toți avem nevoie de Alfie pentru a ne da seama de balastul pe care-l transmitem inconștient copiilor.”

”Motivele care m-au adus în sala de conferințe, tocmai din Suceava, au fost copiii mei. Când spun copii, mă refer atât la cei trei copii ai mei, cât și la elevii a căror viață o modelez prin meseria mea. Alfie m-a inspirat și mi-a dat curaj sa merg dincolo de copii și să ating inimile părinților. Mă bucur mult că îl pot întâlni din nou anul acesta.” (Cristina O.)

”Participarea la conferințe a însemnat, printre altele, o treaptă spre conștientizare și vindecare și cred că toți avem nevoie de Alfie pentru a ne da seama de balastul pe care-l transmitem inconștient copiilor.” (Ramona)

”Pendulam foarte mult între E foarte bună școala, uită-te la mine că am învățat și ce bine sunt acum! și Școala e o mare aiureală, îi chinuie pe copii inutil, le toarnă informații pe gât fără să îi învețe efectiv ceva practic. Am mers la conferință pentru că îmi doream să aflu mai multe informații despre parentingul necondiționat, să am o bază pentru a putea reuși să dezrădăcinez obiceiurile și convingerile căpătate în copilărie de la generația părinților mei, și pentru că am vrut să văd în ce fel influentează sistemul educațional românesc viața copiilor noștri.” (Alexandra M.)

”Orice părinte ar trebui să vină la Conferințele lui Alfie Kohn.”

”Mi-au plăcut enorm ideile lui Alfie, ni s-au potrivit stilului de educație pe care vrem să-l transmitem copiilor noștri.” (Andreea H.)

”Orice părinte ar trebui să vină la Conferințele lui Alfie Kohn pentru a afla cum putem să ne creștem copiii diferit de cum am fost noi crescuti – cu respect, cu empatie, fara sa conditionăm, aflând cine sunt copiii noștri și ce nevoi au, e mult mai puțin important cum se comportă, punând astfel bazele unei relații frumoase, dar mai ales ajutându-ne copiii să crească cu stimă de sine, cu încredere, liberi, sănătosi si fericiți.” (Sorana)

”Am citit despre Alfie Kohn acum mulți ani și m-au cucerit ideile sale revoluționare. Era imposibil să nu vin! Părinții ar trebui să vină la conferințele lui pentru a se întâlni față în față cu o gândire critică, pentru a vedea și fața cealaltă a monedei, pentru a începe de undeva pertinent pe drumul acesta, pentru a ieși din zona de confort, de fapt!” (Florina O.)

”Toate afirmaţiile lui au în spate studii serioase, cu rezultate de necontestat”

”Alfie Kohn oferă o perspectivă diferită asupra felului în care alegem să ne creștem copiii și ne învăță să ne uităm cu alți ochi la nevoile și dorințele lor. Ceea ce este cu adevărat valoros este faptul că ne invită pe noi, părintii, sa reflectăm asupra relației pe care o avem cu copiii noștri, să descoperim greșelile pe care le-am făcut în trecut și să le îndreptăm.” (Ruxandra)

”Alfie a venit să vorbească despre subiectele lui dragi – sistemele de învăţământ şi parenting. În ambele domenii este un specialist reputat şi în ambele vine cu abordări mai puţin comode, contra tradiţionalismului şi-a mainstream-ului. Ce e deosebit la el faţă de alţii care-şi dau cu părerea pe aceleaşi subiecte e faptul că toate afirmaţiile lui au în spate studii serioase, cu rezultate de necontestat. Cumva asta ar trebui să prindă bine la poporul român, pentru care aproape orice are sens dacă vine de la specialist.” (Raluca)

”Majoritatea părinților din ziua de azi se află într-o grabă continuă și risipesc cele mai importante etape, momente-cheie din bazele educației propriilor copii. Alfie aduce publicului informații care, înainte de a fi aplicate în educarea copiilor, sunt aplicabile în conștientizarea și educarea adulților, ca părinți. Alfie nu are o misiune ușoară, dar este implicat ca specialist, mentor, părinte și OM, 100%, ceea ce face ca evenimentele organizate să fie catalizatorul unei noi perspective de a fi părinte, o nouă perspectivă a ceea ce înseamnă să fii copil și o noua perspectivă a societății din care facem cu toții parte.” (Sorina I.)

”Participarea la conferința lui Alfie Kohn a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru copiii mei.”

”Motivul pentru care am participat la conferințele lui Alfie Kohn este interesul activ pe care-l am pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor mei si pentru a afla mijloacele prin care le pot acorda cele mai bune premise în viață. Sunt de părere că noi, părinții, suntem într-un permanent proces de învățare. Dezvoltarea armonioasă a copiilor îmi dă aripi să mă dezvolt și să cresc împreună cu ei.” (Ana-Maria P.)

Participarea la conferința lui Alfie Kohn de anul trecut a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru copiii mei. Am două fetițe de 4 și aproape 2 ani și de multe ori simțeam că aș vrea să fiu o mamă mai bună pentru ele, dar nu știam exact cum să fac lucrul acesta. Nu iese totul perfect de fiecare dată nici acum, dar mi s-a schimbat mult modul de a privi lucrurile. Cred că fiecare părinte care vrea pentru copilul sau o viață frumoasă ar trebui să ajungă la o conferință Alfie Kohn sau măcar să îi citească cărțile.” (Andreea C.)

”Am venit la conferința lui Alfie de anul trecut pentru că aflasem că îți poți crește copilul fără pedepse.”

”Am vorbit despre Alfie mult timp după eveniment – am povestit bunicilor, prietenilor etc – și recomand cu caldură oricărui părinte deschis, care vrea să crească copiii echilibrați și autonomi, să vină la Alfie sau să-i citească scrierile.” (Claudia B.)

”Cred că atunci cand întâlnești „sursa ideilor și teoriilor” e mult mai complex decât când citești. Cumva e diferența dintre a avea o informație și a trăi ceva, dintre a vorbi la telefon și a te întâlni față în față. Pe de altă parte, multe dintre întrebările puse de alți participanți sunt întrebări și pe care și eu le am, dar nu am apucat să le văd încă.” (Maria)

”Am venit la conferința lui Alfie de anul trecut pentru că aflasem că îți poți crește copilul fără pedepse, ceea ce era o revelație, doar că nu pricepeam cum altfel dacă nu prin pedepse. Eram foarte curioasă să văd cu ce înlocuiești pedepsele. Nu mai auzisem de asa o abordare. Un lucru foarte important pe care l-am învățat  de la Alfie este să-ți crești copilul având în minte adultul care vrei să devină, adică să-l lași să crească fără să intervii tu prea mult, fără să corectezi și controlezi într-una, să-l implici în decizii, în viața lui, cum ar veni.” (Oana C)

”Alfie ne arată cum putem să fim apropiati de copiii noștri și să uităm de metodele dictatoriale ale generațiilor trecute.”

”Mi-e greu să motivez un părinte să vină la o conferință Alfie Kohn. Ne-am confruntat în ultimii 2 ani cu păreri contradictorii despre creșterea copiilor chiar și din partea unor foarte buni prieteni (și ei părinți) când aduceam în discuție pricipiile comunicării non-violente sau iubirea necondiționată. Pot doar să-i recomand unui părinte să citească „Iubire necondiționată pentru copilul tău”.  Cea mai buna prezentare a acestei cărți este făcută pe copertă.” (Dragoș)

”Alfie ne arată cum putem să fim apropiati de copiii noștri și să uităm de metodele dictatoriale ale generațiilor trecute. Ne învață să avem încredere în copiii noștri, în potențialul lor și în oameni, în general. Iar pentru cine îi cunoaște cărțile este o ocazie excelentă să îi pună întrebări, să îl cunoască în persoană și să își clarifice orice nelămurire. O discuție față în față face mai mult decât o mie de pagini citite.” (Adriana C.)

”E foarte important să realizăm că notele ca recompensă sunt ineficiente.”

”Cred că este absolut necesar pentru părinții erei în care trăim să asiste la conferința Alfie Kohn sau măcar să-l citească pentru că e foarte important să privim efectele educației școlare în ansamblu și pe termen lung și să realizăm că ea trebuie să fie centrată  pe nevoile copiilor și pe felul în care învață ei prin experiență, joc și descoperire, și nu acumulare mecanică de informații.  De asemenea, e foarte important să realizăm că notele ca recompensă sunt ineficiente în comparație cu recompensa intrinsecă a acumulării de experiențe și informații într-o manieră organică și relaxată.” (Ioana)

”Am fost la conferința lui Alfie Kohn pentru ca tocmai ce citisem „Unconditional parenting” și îmi rămăsese foarte vie în minte o idee care se poate rezuma cam așa: tu spui că îți iubești copilul, dar el simte acest lucru? Simte și copilul tău că î iubești? Accentul nu se mai punea pe ce simte părintele (dacă părintele spune ca îl iubește, atunci aia e!), ci pe ce și cum se simte copilul, cum ajunge iubirea părinteasca la el.” (Ramona)

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa