Cum să crești un copil independent, dar apropiat sufletește de tine. Plus: integrarea inteligentă a tehnologiei în viața lui

Cristina Călin, redactor
scris pe
copilul si emotiile lui
Vino sâmbătă, 11 mai 2024, la Conferința ”Copilul și emoțiile lui” să afli cum să decriptezi emoțiile copilul tău și cum să construiești cu el o relație echilibrată și sinceră pe termen lung/ Shutterstock

Suntem o generație de părinți care se raportează la creșterea copiilor într-un mod aproape holistic. Încă din perioada de preconcepție, suntem interesați de detalii care altădată ar fi părut absurde. Astăzi, căutăm sfaturi de la specialiști nu doar atunci când copilul răcește sau are o suferință fizică, ci și când apar dezechilibre la nivel emoțional. Am înțeles că doar așa putem construi o relație puternică, sinceră și de durată părinte-copil.

Părinții noștri erau interesați mai degrabă de nevoile noastre primare. Trebuia să avem ce mânca, ce îmbrăca și un acoperiș de-asupra capului. De cele mai multe ori, le era suficient pentru a le asigura liniștea și a ne considera pe noi ca fiind bine.

Astăzi, grijile noastre de părinți sunt mai multe și mai diverse. Schimbările sociale și tehnologice au schimbat fundamental modul în care un părinte se raportează la copilul său. Trebuie să învățăm în primul rând să ne echilibrăm pe noi înșine emoțional pentru a putea să creștem niște copii sănătoși din toate punctele de vedere. Numai așa vom putea să răspundem momentelor dificile cu empatie și dragoste, dar și să punem limite sănătoase.

Copiii din ziua de azi chiar sunt altfel și trebuie să înțeleg tot ce presupune universul lor, de la crize la relația cu tehnologia. Doar în felul acesta vom reuși să avem cu ei o relația echilibrată și pe termen lung. Totul Despre Mame a înțeles foarte bine nevoia comunității de a intra în dialog direct cu specialiști care să ofere informații nu doar din cărți, ci și din experiența interacțiunii cu părinți și copii.

Sâmbătă, 11 mai 2024, te invităm, începând cu ora 10.00, la Palatul Camerei de Comerț și Industie a României, la Conferința ” Copilul și emoțiile lui. Cum să crești un copil fericit și independent”. Poți cumpăra bilete de AICI.

Speakeri la Conferința ”Copilul și emoțiile lui. Cum să crești un copil fericit și independent”

Alături de noi la conferință vor fi speakeri cu zeci de ani de experiență în lucrul cu părinții și copiii, conectați la cele mai moderne abordări.

Otilia Mantelers

Otilia Mantelers este psiholog, psihoterapeut, specializată în terapia traumei, practician de Somatic Experiencing, mamă a trei copii, scriitoare.

Otilia este și instructor de parenting, blogger cu vechime și mare iubitoare de cărți. A avut norocul să studieze puterea terapeutică a jocului cu Lawrence J. Cohen, reputat doctor în psihologie, creatorul Playful Parenting și cel mai apreciat specialist în domeniu din lume. Așa a ajuns să integreze jocul și joaca în activitatea ei. Este susținătoarea și promotoarea metodei Parenting by Connection. S-a familiarizat cu ea în cadrul unui program intens de formare inițiat de organizația Hand in Hand Parenting, coordonat de dr. Laura Markham, autor ZYX Books.

Alin Chiriac

Alin Chiriac are 19 ani de experiență în marketing și management. Crede cu tărie în dezvoltarea comunității prin tehnologie și își dedică timpul creșterii gradului de conștientizare pentru EdTech în școlile din România. Este fondatorul Adfaber.org, ONG-ul care derulează cele mai importante campanii naționale de promovare a învățării digitale și a dezvoltării abilităților digitale și a siguranței online pentru profesori și studenți.

Alin Chiriac este și fondatorul CODE SCHOOL CLUBS, un club de tehnologie în care tinerii învață limbaje de programare și abilități care lipsesc sau nu sunt predate în școlile românești. Alături de specialiști și profesioniști în domeniu, îi ajută pe copii să înțeleagă și să învețe cum să folosească tehnologia pentru o viață mai bună.

Diana Vijulie

Diana Vijulie este psiholog, instructor certificat în disciplină pozitivă. Utilizează elemente de terapie prin artă, aprofundate în cadrul colaborării cu American Art Therapy Association. Este și psihoterapeut în formare în Analiză Tranzacționale la Yorkshire Training Center Romania și Psihoterapia integrativă a copilului și adolescentului, și terapeut de cuplu împreună cu The Gottman Institute.

S-a perfecționat în lucrul cu pacienți borderline în cadrul programului “General Psychiatric Management for BPD”, la Harvard Medical School, și in reglarea emoțională prin lucrul cu nisip, la Synergetic Play Therapy Institute. De asemenea, a inclus în pregătire și programul legat de inteligența emoțională, Applied Emotional Intelligence, ținut de John Parr, MSc, CTA, Certifying Master Trainer pentru AEI și PCM.

Agenda evenimentului

10.00-10.30 –  Welcome coffee

10.30 – 12.00 – Autoritate fără intimidare. Cum să pui limite sănătos, fără amenințări și recompense (Diana Vijulie, psiholog și psihoterapeut)

12.00-12.15 – Lunch break

12.15-13.45 – De la generația cu cheia de gât la generația cu ochii în ecrane. Cum poate fi folosită tehnologia în mod inteligent, de către părinți și copii (Alin Chiriac, expert marketing IT)

13.45-14.00- Coffee break

14.00-5.30 – Copilul și crizele de nervi. Cum să reacționezi pozitiv când copilul reacționează negativ (Otilia Mantelers, psiholog)

Parteneri

  • Parteneri principali: Synevo, Aqua Carpatica, Hipp
  • Parteneri: Vedra International
  • Cu sprijinul: Thermomix cu Daniela, Kafune, ZYX Books

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa