Cum a devenit Halloween o sărbătoare veselă 

Anca Vlad
scris pe
halloween

Halloween, sărbătoarea pe care o știm azi drept amuzantă, în cadrul căreia toată lumea în căutare de distracție se costumează, mergând din ușă în ușă pentru a strânge dulciuri și a speria oamenii cu care se întâlnesc, s-a născut în Antichitate din nevoia omului de a împăca sufletele celor plecați dintre vii.

Istoricii susțin că Halloween-ul, sărbătorit în fiecare an pe 31 Octombrie, este legat de vechiul festival celtic numit Samhain care desemna sfârșitul perioadei de strâns recoltele și începutul iernii. Oamenii au început să se costumeze pentru a se ascunde de spiritele care, conform credințelor lor, se întorceau la viață pentru a le distruge recoltele. De asemenea, ei mergeau din ușă în ușă pentru a cere mâncare și pâinici dulci pe care să le ofere strigoilor care, în schimb, le arătau îndurare.

De asemenea, se credea că sufletele celor morți vizitau casele în care au trăit, iar locuitorii acestora îi așteptau cu un rând în plus de tacâmuri puse la masă pentru a le arăta ospitalitate. În secolul XIX, oamenii au început să aprindă lumânări și să se roage pentru sufletele morților, iar după aceasta începea petrecerea cu mâncare, băutură și jocuri cu care ghiceau viitorul.

Câteva activități de Halloween sunt colindatul, petrecerile în costume, sculptarea dovlecilor și transformarea lor în felinare care pot fi chiar parfumate dacă, după ce scoateți semințele și miezul, frecați pereții interiori cu scorțișoară. Alte activități presupun aprinderea unui foc de tabără în jurul căruia se spun povești de groază, jocuri de divinație, vizitarea unui loc bântuit sau pur și simplu a vedea un film de groază. În multe părți ale lumii, seara de Halloween este considerată ajunul Sărbătorii Tuturor Sfinților, iar credincioșii merg la slujbă și aprind lumânări la morminte.

Urmăriți povestea Halloween-ului în filmul de mai jos.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa