Cristina Bălan, din nou mămică. Gemenii ei cu Sindrom Down își adoră surioara

Cristina Bălan este acum mama fericită a trei copii: Nadeea Sofia și gemenii Toma și Matei, care au 9 ani.

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
Toma și Matei, fericiți că sunt frații mai mari ai Nadeei Sofia.

Cristina Bălan a născut o fetiță la finalul anului 2022. Micuța, care a venit pe lume în data de 30 decembrie, poartă un nume ales de cei doi frați ai ei mai mari: Nadeea Sofia.

„Bun venit la noi în familie, iubita noastră surioară, Nadeea Sofia! Noi deja te iubeam încă din burtică, dar acum ne-am topit de dragul tău. Îți vom fi alături la fiecare pas și te vom ține de mână mereu, promitem””, este mesajul care însoțește prima fotografie în care gemenii își țin surioara în brațe, pusă de Cristina Bălan pe rețelele de socializare.

Nadeea Sofia, cu tatăl ei și cu cei doi frățiori.

Cristina Bălan, câștigătoarea trofeului Vocea României-sezonul 5, și-a anunțat târziu sarcina cu fetița, iar vestea a fost primită cu entuziasm de admiratorii artistei. Anul 2022 a fost unul complicat pentru familia ei, fiind anul în care Cristina și soțul ei au luat decizia de a-și retrage băieții din învățământul de masă, fiind dezamăgiți de lipsa măsurilor care ar fi facilitat integrarea lor. Băieții, care au 9 ani, fac acum terapie și homeschooling.

Prima naștere, marcată de suferință

Într-un interviu acordat Totul Despre Mame când băieții aveau 3 ani, Cristina Bălan a povestit cât de greu i-a fost când medicul care îi urmărea sarcina cu gemenii i-a spus, la 24 de săptămâni, să facă avort, pentru că unul dintre băieți ar putea avea Sindrom Down. După naștere, când a constatat că ambii băieți sunt afectați de acest sindrom, Cristina s-a lovit de lipsa de empatie a cadrelor medicale.

„Imediat ce am născut, mi-au spus că au fenotip Down. Dar imediat după expulzare. Nici nu mă țineam bine pe picioare. Pentru că am născut natural, am avut pretenția să mă ridic și să mă duc imediat să îmi văd copiii. Nici nu mai știu cine m-a dus, medic, asistente, dar îmi amintesc că, în drum spre ei, toată lumea asta spunea: ”Vai, fenotip Down! Vai, fenotip Down!” ”Am înțeles, ok, lăsați-mă în pace!”, îmi venea să le spun. „Lăsați-mă în pace, eu am născut prematur, acum am de alăptat, de stimulat lactația, este dificil, am de îngrijit copiii, trebuie să mă mențin psihic pe linia de plutire”, a mărturisit ea atunci.

Naștereagemenilor Toma și Matei a fost urmată de o perioadă de depresie, din care a reușit să-și revină cu ajutorul soțului ei, care este foarte dedicat familiei.

Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa